Hirdetés
Gazdaság

Magas a régió cégeinek beruházási kedve

Fotó: Győr+
Dávid Ficsór
2022.03.11. 13:43

Ezer hazai tulajdonú kis- és középvállalkozás bevonásával végzett átfogó kutatást a Makronóm Intézet annak érdekében, hogy feltárja azokat a közös jellemzőket, melyek nemzetközileg is sikeressé teszik a magyar ipari termelő cégeket.

Hirdetés

A felmérés eredményeit egy hétállomásos, országos road show keretében ismerteti meg a szakmai közönséggel és a vállalkozói szférával. A rendezvénysorozat aktuális állomását Győrben tartották pénteken.

Kerekes György mutatta be „Az évtized nyertesei” névre keresztelt kutatás eredményeit. A Makronóm Intézet szakmai vezetője elmondta, a nyugat-magyarországi régióban 140 cég szerepelt a felmérésben, melyből kiderült, a járvány okozta válság jobban érintette ezt az országrészt. A kutatás rávilágított tovább, hogy a nyugat-magyarországi ipari cégek közel fele megtartotta, vagy növelni tudta az export tevékenységét a pandémia ellenére. Az ITM helyettes államtitkára előadásában a kormány által indított, magyar vállalkozásokat segítő lehetőségekről beszélt. Ezek közül a Széchenyi Kártya Programot emelte ki Dobos Balázs.

Hirdetés

 „Az évtized nyertesei” kutatás legfontosabb megállapítása, hogy mára kialakult és egyre szélesedik egy olyan hazai tulajdonú vállalati réteg Magyarországon, melyek regionális multi cégekké, stabil növekedést felmutató társaságokká fejlődhetnek az évtized végére. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat