Macskamentés a Győr+ Médiában

Győr+ Fotó: Németh Boglárka
2024.03.04. 19:28

Különös vendéget fogadott csütörtök délelőtt a Győr+Média székháza, ugyanis négylábú látogatót mentett az autók alól kolléganőnk. A feltehetően 3-4 hónapos cirmos macska szerkesztőségünk előtt, kétségbeesetten bújkált a parkoló autók alatt. Kollégánk behozta, megitatta, majd útjára engedte, azonban lelkiismerete nem hagyta ennyiben a dolgot.

Takács Alexandra még aznap keresztanyjával tért vissza, és hazavitték a macskát, nehogy baja essen. Miután megmosdatták, megetették az árvának hitt macskát, a közösségi média segítségével próbálták a gazdáját megtalálni, ám győri csoportokban nem jártak sikerrel.

Meglepő módon a töltéstavai Facebook-csoportban egy kísértetiesen hasonló macskáról szóló posztot találtak, amiben lázasan kereste gazdája 2 napja eltűnt kedvencét. Bár abszurdnak tűnt a tény, hogy ilyen nagy távolságra utazzon egy fiatal macska, végül kiderült, hogy mi történt. Munkatársunk felvette a kapcsolatot a macskakereső poszt tulajdonosával, akivel videók és fotók cseréjét követően megállapították, hogy bár jó pár kilométerrel arrébb, de mégis azonos állatról beszélnek.

A nagy öröm ellenére, mindkét félben felmerült a kérdés, hogy mégis hogy sikerült az otthonától ilyen távol rátalálni az állatra. A gazdiban megfogalmazódott a lehetséges magyarázat, miszerint kedd este, Győrben élő látogatói érkeztek és a macska is ezen az estén tűnt el.

Minden bizonnyal cirmos észrevétlenül belopózott az autóba és egészen Győrig utazott.

A véletlen egybeeséseknek köszönhetően mégis szerencsésen visszakerült otthonába, ahol szerető gazdája várta. Az eset tanulságaként minden résztvevő azt szűrte le, hogy nem szabad egyetlen kóborló állatot sem magára hagyni, hiszen a véletleneknek köszönhetően egy állat életét is megmenthetjük, és egy családot tehetünk boldoggá egyszerre.

Az állatmenhelyek telítettsége végett igazán nagy segítség az, ha lehetőségeinkhez mérten részt veszünk az állatok megmentésében akár azzal, hogy közzéteszünk a kóborló állatról fotót, legjobb esetben pedig chip olvasással, menedékkel, és türelemmel, de leginkább szeretettel közelítünk a bajbajutott állatok felé.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #állatmentés | #állatvédelem | #Győr+TV | #híradó |