Ma lenne 40 éves Pingiczer Csaba

Fotó: Facebook
Győr+
2022.09.08. 10:09

32 évesen, szívműtétje közben vesztette életét a Győri Nemzeti Színház posztumusz Örökös Tagja Pingiczer Csaba. Pingi elvesztése ma is felfoghatatlan, rá emlékezünk...

1982. szeptember 8-án született Pingiczer Csaba magyar színművész, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja.

Szülei a Győri Nemzeti Színházban dolgoztak, így már gyermekként sok időt töltött a színház falai között és minden darabot megnézett. A színész mesterséget a színház stúdiós foglalkozásain sajátította el, amelyet Kszel Attila vezetett. Hatévnyi tanulás után kapta első statiszta szerepét, majd 2002-ben Korcsmáros György a színház akkori igazgatója vette fel színésznek. Halálig a győri társulat tagja volt.

Pingiczer Csabának aortatágulata volt. 2014 decemberében derült ki, hogy mindenképp sürgős műtéti beavatkozásra van szüksége. A műtétet Zalaegerszegen végezték el és az orvosok 4-5 óra hosszú műtétre készültek. A beavatkozás végül 14 órán keresztül tartott, mert az orvosoknak nem sikerült elállítani a vérzést. A közvetlen halál oka elvérzés volt. Pingiczer Csaba Marfan-szindrómában szenvedett és ennek magas a műtéti halálozási aránya.

Pingit mindenki szerette és tisztelte, elvesztése ma is felfoghatatlan…

2015-ös búcsúztatóján természetesen a Győr+ Média is részt vett:

Kapcsolódó témák: #gyász | #Győri Nemzeti Színház | #megemlékezés |