Hirdetés
Elismerés

Lions díjat kapott Kiss János

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2021.06.16. 11:55

A Lions díjat az a nem lions tag, természetes személy kaphatja meg, aki kiemelkedő, országosan ismert, közéleti tevékenysége során, több évtizeden keresztül személyes munkájával mutatott jó példát a jó szolgálatban, a másokon való önzetlen segítésben, felelt meg a cselekvő szolidaritás eszméjének.

Hirdetés

A díjat 2012-ben adták át először Magyarországon, azóta olyanok kapták meg, mint Benkő László, Kossuth-díjas zenész, Demján Sándor nagyvállalkozó, Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész vagy Katona Klári énekes.

„Teljesen váratlan és hatalmas meglepetés volt számomra ez a díj, amit szombaton, a fővárosban vehettem át, köszönöm még egyszer mindenkinek, aki méltónak tartott az elismerésre, ami mondanom sem kell, nem csak nekem, hanem a Győri Balett egész társulatának szól” – mondta a Győr Plusznak Kiss János.

Hirdetés

„Mi táncosok a saját művészetünkkel, a tánccal tudunk csak adni, azzal viszont bármikor szívesen adunk és ez természetesen így lesz a jövőben is” – tette hozzá a Lions díjas művész. „Az külön öröm számomra, hogy olyan személyek után kaphattam meg ezt a díjat, mint az általam igen nagyra tartott Benkő László vagy Jordán Tamás” – fogalmazott a táncművészet győri legendája.

Kapcsolódó témák: #elismerés | #Győr | #lions |
likeold
a fb oldalunkat