Hirdetés
Embercsempészet miatt

Lezárt ügy: két év letöltendő szabadságvesztés

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.08.26. 15:25

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal fejezte egy román állampolgárral szemben embercsempészés bűntette miatt indított büntetőeljárás vizsgálatát.

Hirdetés

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján ellenőriztek augusztus 23-án 8 óra előtt, az M1-es autópálya 107. kilométerénél, Győr térségében egy román hatósági jelzésű autót.

Az Ausztria irányába haladó járműben a sofőrön kívül, további tizenegy, magukat afgán és szír állampolgárnak valló férfiak utaztak. A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért őket, valamint a gépkocsi román vezetőjét a rendőrök elfogták, majd előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Hirdetés

A nyomozók a járművezetőt embercsempészés bűntette miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A megyei rendőr-főkapitányság a nyomozás során beszerzett információk, adatok és a tanúkihallgatások eredményeképpen a nyomozás vizsgálatát befejezte és az iratokat – augusztus 24-én – bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes járási ügyészségnek. A beszerzett bizonyítékok alapján a Győri Járásbíróság – egy nappal később – embercsempészés bűntette miatt a román állampolgárságú járművezetőt két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat