Hirdetés
Letartóztatás

Letartóztatták a zsarolókat

A kép az elfogáskor készült: police.hu
Győr+
2020.04.28. 18:41

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2020. május 28. napjáig folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt elrendelte annak a négy gyanúsítottnak a letartóztatását, akik azzal fenyegették meg a sértettet, hogy feljelentést tesznek ellene amiatt, mert tizennyolcadik életévét be nem töltött lánnyal közösült.

Hirdetés

A bíróság az ügyészség indítványát megalapozottnak találta, és elrendelte mind a négy gyanúsított letartóztatását; részben amiatt, mert szabadlábon hagyásuk esetén megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást megnehezítenék vagy meghiúsítanák, részben – két gyanúsított vonatkozásában –a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Mellőzte azonban a bíróság mind a négy gyanúsított esetében a letartóztatás indokaként az ügyészség által felhozott azon okokat, hogy a gyanúsítottak a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, valamennyiük rendelkezik ugyanis bejelentett lakóhellyel, családi körülményeik rendezettek.

Hirdetés

A folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, jelen ügyben a gyanúsítottak körének bővülése várható.

A döntést a négy gyanúsított közül egyikük tudomásul vette, míg három gyanúsított és védőik is fellebbezést jelentettek be. – adta hírül közleményben a Győri Törvényszék.

Kapcsolódó témák: #Győri Törvényszék | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat