Hirdetés
Győrújbarát

Zsarolókat fogtak a győri rendőrök

Fotó: police.hu
police.hu
2020.04.26. 11:17

A győri rendőrök négy férfit és két nőt fogtak el. Az akció során az egyik gyanúsított gépkocsival akart elmenekülni a helyszínről, azonban balesetet szenvedett.

Hirdetés

A Győri Rendőrkapitányságon zsarolás bűntette miatt indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen egy győrújbaráti férfi feljelentése alapján 2020. április 24-én.

A férfi elmondta, hogy 2020. április 11-én az egyik közösségi oldalon – egy nőismerősén keresztül – megismerkedett egy lánnyal, aki 18 évesnek mondta magát, és a levelezések során felajánlkozott a férfinak, mondván fizetség ellenében erotikus szolgáltatást nyújt részére. A másnapi együttlétet követően a lány megfenyegette a férfit, hogy amennyiben nem fizet neki egy nagyobb összeget, feljelenti a rendőrségen szexuális erőszak miatt, mivel valójában csak 16 éves.

Hirdetés
Fotó: police.hu

A telefonon történt fenyegetések hatására a sértett találkozott egy a lány által odaküldött nővel és férfival, majd kifizette nekik a kért összeget, azonban később a zsaroló fiatal állítólagos bátyja, valamint annak társai újabb jelentős pénzösszeget követeltek tőle. Ennek az átadását 2020. április 25-re beszélték meg a megzsarolt férfi győrújbaráti házánál.

A rendőrök miután beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható társaságot – 4 férfit és két nőt – 2020. április 25-én megjelentek a győrújbaráti pénzátadáson, ahol elfogták az ott lévő zsarolókat.

Időközben az egyik elkövető, aki egy autóban ülve várakozott társaira, meglátva a rendőri akciót, nagy sebességgel megpróbált gépkocsijával elhajtani, azonban balesetet szenvedett. A rendőrök végül őt is elfogták, majd társaival együtt a rendőrkapitányságra előállították.

Fotó: police.hu

Elszámoltatásuk – őrizetbe vételük mellett – jelenleg is folyamatban van. Az egyenruhások az akció során az egyik gyanúsított autójában gáz- és riasztófegyvert, valamint egy sokkolót is találtak, amiket lefoglaltak.

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat