Lenyűgöző, innovatív fejlesztések Győrben

Fotó: Győr+ Média
Kárpát Zsolt
2022.04.13. 15:00

12. Alkalommal rendezték meg a Nyugat–dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást és Találmányi Vásárt a Győri Egyetemen. Az esemény szakmai kísérőprogramjain sikeresen működő vállalatok és cégek képviselői tartottak előadásokat, bemutatókat aktuális fejlesztéseikről. A kiállításon több mint 50 vállalkozás és szervezet képviseltette magát.

Hirdetés

„21 intézményen ment végig a modellváltás az elmúlt két évben. Ez a legjobb dolog, ami a magyar felsőoktatásban történhetett az elmúlt ötven évben” – emelte ki dr. Lukács Eszter a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese, aki az egyetemi modellváltás és stratégia lényegét foglalta össze a Nyugat–dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár megnyitóján.

Majd dr. Dőry Tibor beszélt az esemény fő témájáról, ami idén az innovációs ökoszisztéma.

Nekünk ,akik kompetenciaközpontokat működtetünk, és kutatásokat vezetünk, feladatunk, hogy mindezeket hasznosítani tudjuk a piaci szereplők közreműködésével. Ez jelenti azt a kapcsolatok összességét, amivel egy rendszert működtetni lehet” – fogalmazott.

A standokon több mint 50 cég és szervezet mutatta be fejlesztéseit, innovatív megoldásait. Egy ilyen kiállítás remek alkalom arra, hogy új partnerek, befektetők szálljanak be az üzletbe.

A érdeklődők sok újdonságot láthattak. Például másfajta megvilágításban láthatták a VR technológiát, amit nem csak a szórakoztatóipar tud felhasználni.

„Üzleti felhasználási céllal még kevés alkalmazást készítettek, mi erre a technológiára gyártunk termékeket illetve üzleti megoldásokat. Ez szinte határtalan lehetőségeket nyit meg a vállalkozások számára” – nyilatkozta Horváth Arnold VR/AR-szakértő.

Az esemény szakmai kísérőprogramjain sikeresen működő vállalatok és cégek képviselői tartottak előadásokat, bemutatókat aktuális fejlesztéseikről.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr+ TV | #híradó | #innováció |