Hirdetés
Győr térségében

Lebukott az embercsempész

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.08.27. 12:30

Huszonnégy illegális bevándorlót szállított autójában egy magyar sofőr.

Hirdetés

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján állítottak meg egy osztrák honosságú tehergépkocsit augusztus 27-én reggel 8 órakor, az M1-es autópálya 119. kilométerénél, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben a magyar sofőrön kívül nyolc, magát szír, tizennégy, magát afgán és két, magát Gran Comora szigetéről érkező állampolgárnak valló ember utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Hirdetés

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat