Lakóutca-felújítások Kismegyeren

Fotó: Vig Norbert
Földvári Gabriella
2022.10.20. 12:24

Kismegyeren két újabb lakóutcát, útszakaszt újítunk fel – jelentette be dr. Dézsi Csaba András polgármester szerdán a helyszínen. A Mohi utca és a Sólyom utcának a Mohi és Magtár utcák közötti szakasza újul meg idén ősszel.

Hirdetés

„A polgármesteri vizit kapcsán derült ki, hogy a nagy forgalmú Mohi utcában és a Sólyom utcában áldatlan állapotú az úttest. Most ezt fel tudjuk újítani, a beruházás jelentősen javítani fogja a városrész közlekedését” – tájékoztatott a polgármester.

Kara Ákos országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a munkálatok kormányzati forrásból valósulnak meg, az adyvárosi Kuopio parki parkolólemez forrásának átcsoportosításából.

Diligens Tibor, a körzet önkormányzati képviselője szerint a lakóutcák felújítása a legfontosabb az itt élőknek, ezért is fordult kéréssel a polgármesterhez, hogy ez a két forgalmas útszakasz megújulhasson, ugyanis itt található az Idősek Otthona, egy felújított játszótér és több vállalkozás is.

„A felújítást speciális géplánc igénybevételével fogjuk elvégezni hideg remix technológiával. Így gyorsan, környezetbarát módon készül el a beruházás – tájékoztatott Prédl Antal, a Győr-Szol vezérigazgatója. A felmart pályaszerkezeti anyag helyben marad, nem kell elszállítani, hulladéklerakóba vinni, ez jelentős költségmegtakarítást jelent.

A kivitelezés november elején kezdődik és még a hónap végéig be is fejeződik. Külön értesíteni fogják a lakókat és a Mohi utcában működő Idősek Otthonát a munka menetéről.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #felújítás | #híradó | #Kismegyer |