Kutyabemutatót tartottak az angyalok a gyermekotthonban

Németh Boglárka Marcali Gábor
2023.01.06. 13:03

A Győr+ Angyalok nem csak karácsonykor jótékonykodnak. A Győr+ Média tavalyi karácsonyi akcióját az Állatságok Állatbemutató csapata is látta és úgy döntöttek, teljesítik azoknak a gyerekek a papírra lerajzolt vágyát, akikhez közel állnak a kis kedvencek. A téli szünetben lepték meg a Bagolyvár lakóit, akik nagyon örültek a patkány, a nyuszi, a tyúkok, a teknős és a kutyák láttán. Az állatok trükköket mutattak be, továbbá az előadások végén meg is lehetett őket simogatni. A különleges élményt pedig természetesen stábunk is megörökítette.

Karácsony előtt indítottuk útjára Varga Zsófia ötlete alapján a Győr+ Angyalok kezdeményezést, melynek során két otthon lakói rajzolhatták le kívánságaikat, a jószívű győriek pedig angyalokká válhattak, ha örökbe fogadták és teljesítették ezeket a kívánságokat. Nem csak kézzel fogható vágyak voltak a rajzokon, ez pedig feltűnt az Állatságok Állatbemutató csapatának is. 

“Mi alapból is nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek oktatására, hogy megismerkedjenek a felelős állattartással, hogy megismerkedjenek a különböző állatokkal, amik nekünk is vannak, mi mentjük is őket és járunk iskolákba, óvodákba országszerte. Láttuk a Győr+ felhívását, hogy lehetünk egy-egy gyereknek a fogadott Jézuskája és láttuk ott, hogy vannak olyan gyerekek, akik az állatokért rajonganak. Így gondoltuk, hogy legyünk angyalok és hozzuk el az állatainkat nekik.”

A bemutató a téli napsütésben az otthon udvarán zajlott. Elsőként egy patkányt láthattak a gyerekek, majd két tyúk következett, egyikük ráadásul a színes kupakok közül ki tudta választani a pirosat. Ezt követően egy bundás jószág, egy nyuszi következett, akiről a bemutató során kiderült, hogy egy kukában találták meg húsvét után, az bemutató csapat ezért arra is felhívta a figyelmet, hogy miért fontos a felelős állatválasztás és tartás. Majd Léna a magyar vizsla érkezett, aki láthatóan jól tud számolni és még azt is jobban tudja néhány embernél, hogy hol van a szemét helye. Utánuk a német vizslák száguldozva keresték meg a nekik eldugott tárgyakat és őket is megsimogathatták a gyerekek, akik szinte végig egy hang nélkül figyelték az előadást.

“A kutyák nagyon ügyesek, meg tudják keresni, amiket eldugunk. Nagyon gyermekbarát ez az egész, nagyon tetszett azért is, mert jól ki vannak tanítva az állatok, még soha nem láttam ilyet, csak a filmekben” – emelte ki Leonárdó.

Nekem is a kutyás volt kedvencem, a virslit például a vizsla tudta mikor kell megenni a lábáról, a nyuszi pedig nagyon selymes volt, hatalmas élmény volt ez az egész.” -mesélte Adrián.

A kiskutyus volt a kedvencem, azért mert nagyon ügyes és cuki volt. Nagyon jó élmény volt, mert nagyon szeretem a kiskutyákat”- hangsúlyozta Kíra. 

A Győr+ Angyalok tehát az ünnepek után is mosolyt csaltak a gyermekotthon lakóinak arcára, a meglepetések sora pedig hamarosan folytatódhat, így érdemes lesz továbbra is figyelni a Győr+ híreit. 

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka