Kültéri fitneszpark nyílt Adyvárosban

Szerző: Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2023.04.12. 12:16

Újabb kültéri fitneszparkkal gazdagodott városunk, ezúttal az adyvárosi tó partjára, a Szenes Iván parkba kerültek ki látványos, izgalmas sporteszközök, installációk, amelyek elsősorban az idősebb korosztály számára nyújtanak segítséget a sportolásban és az egészségmegőrzésben, de persze bárki használhatja őket.

Szépen rendezett környezetben, az adyvárosi tóra nyíló látványban gyönyörködve sportolhatnak mostantól a környéken élők a négy új fitneszeszközön, amiket úgy fejlesztettek ki, hogy az idősebb korosztály is használni tudja őket.

Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője nagyon szépen rendben tartja a környéket, sok fejlesztés történik. Ezt az új beruházást nemcsak az idősek tudják használni – ahogy a Gerzson és Panka játszóteret sem csak a fogyatékkal élők veszik igénybe –, hanem minden korosztály. Jó dolog az, ha a fiatalok és az idősek együtt tudnak sportolni, szórakozni” – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester a szerdai átadón.

Radnóti Ákos a kondipark létrejöttének kapcsán felhívta a mozgás fontosságára a figyelmet és elmondta, hogy egy nyugdíjas hölgy ötlete nyomán készítették el a fitneszparkot. Az eszközöket úgy válogatták, hogy legyenek olyanok, amelyek sehol máshol nincsenek a városban, ezek a kerékpárral hajtható installációk. „Van két nagyon extra bicikli, az egyiken vízoszlop, a másikon egy tábla van „Adyváros, Szívügyünk Győr” felirattal. Hajtástól függően, amilyen intenzitással tekerjük a pedált, úgy a vízoszlopban színes buborékok jelennek meg, a tábla pedig színes megvilágítást kap. Az eszközök használatát kihelyezett felvilágosító táblákról ismerhetik meg a mozogni vágyók” – tájékoztatott Radnóti Ákos. A kerékpárok mellett egy elliptikus sétáló és egy derékmozgató fitneszeszköz is segíti az edzést, az egészségmegőrzést.

Roszkosné Zsuzsa nyugdíjas, a környéken élő hölgy ötlete nyomán valósult meg a beruházás.

„Mindig irigyeltem, hogy a város más részein vannak ilyen eszközök, de oda el kellett buszozni. Az volt az álmom, hogy a közelemben is legyen egy ilyen fitneszpark, ahol mozoghatok. Ezt megemlítettem Radnóti Ákos alpolgármesternek, akinek ezek szerint megtetszett az ötlet. Én 70 pluszosan gyalogolok, sétálok, túrázok, és ez a mozgásforma is nagyon jó lesz. Ígérem, használni fogom!” – mondta Roszkosné Zsuzsa.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #egészség | #fitneszpark | #híradó | #idősek | #mozgás |