Hirdetés
Édes finomságok

Krúdysokkal készült el a Lúdas Matyi torta

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2021.10.06. 16:48

Krúdys diákokkal közösen készítette el Karácsonyi Péter, nagybajcsi mestercukrász, a Ludas Matyi névre elkeresztelt, Ország Tortája döntős édességét. Az intézmény nappali és a felnőttképzésében végzős, cukrászhallgatói sütötték meg a tortát, emellett a csokoládétemperálásról és a csoki díszek elkészítéséről is sokat tanulhattak.

Hirdetés

Karácsonyi Péter, mestercukrász szerint a szakkör célja, hogy Ludas Matyi álruhájában egy kicsit a desszertkészítés gyönyörét, az alkotását szépségét tudja átadni, valamint, hogy a fiatalok megtanulják mitől lesz egy desszert jobb, mint egy átlagos. A mestercukrász hozzátette: aki bent marad és alkotni akar a szakmában, annak ez a lehetőség sokat fog jelenteni.

Karácsony Péter mestercukrász

A cukrász az Ország Torta döntős édességéről a Győr+-nak elmondta: három csokoládé szintézisén alapul az édesség, pár nappal a verseny előtte jött az ötlet, hogy valósítsák meg. Egy kis malátával bolondították meg, ennek az íze, karaktere Karácsonyi Péter szerint nagyon szépen emeli ki az ízét, ahogy az epres gyümölcsréteg is.

Hirdetés

A szakkörön összesen négy Ludas Matyi torta készült, de a fiatalok csokoládétemperálási technikákat is elsajátíthattak.

Bognár Éva, cukrászmester-oktató szerint a végzősök nagyon szorgalmasak, az összes szakkört és plusz lehetőséget megragadják a fejlődésre, ő pedig például cukrászüzem látogatásokkal is próbálja segíteni szakmai előre menetelüket.

Stipkovits Natália és Csatári Bertold nagy érdeklődéssel figyelték a mester mozdulatait, nagyon jó lehetőségnek tartják az ehhez hasonló workshopokat és remélik egyszer majd ők adhatják át tudásokat a fiatalabb generációnak.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat