Köszönet koncert retro slágerekkel

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.09.27. 16:27

Október 8-án köszönet koncertet rendeznek Győrben. A Fergeteg Party-n a ’60-as, ’70-es ’80-as évek legendás tánczenéi kapnak kiemelt szerepet Dj Dominique vezényletével.

Az Audi Arénában egyeztetett hétfőn Várkonyi Attila, vagyis Dj Dominique és Hajtó Péter, aki ebben az esetben hármas szerepben volt jelen. Október 8-án ugyanis itt rendezik a Fergeteg Party-t, ami a ’60-as, ’70-es ’80-as és ’90-es évek legendás slágereit idézi majd.

Nem egy szimpla retro buliról lesz azonban szó, hanem egy köszönet koncertről, amin a sérülteket, a koronavírus járványban érintetteket, a pandémia alatt tevékenykedőket látják vendégül.

Hajtó Péter

„Nagyon jó barátom, Várkonyi Attila megkeresett, hogy a RETRO Rádió egy köszönet koncertet szeretne szervezni valahol. Én pedig rendezvényszervezőként, önkormányzati képviselőként és a Győr Projekt Kft. üzemeltetési és kulturális igazgatójaként felajánlottam a segítségemet ezzel a kezdeményezéssel kapcsolatban. Így lett ebből egy közös akció, mely során a finanszírozást általam megkeresett szponzorok segítik, dr. Dézsi Csaba András polgármester pedig díjmentesen a rendelkezésünkre bocsátotta az Audi Arénát. Ezzel szeretnénk megköszönni azoknak a munkáját, akik a koronavírus járvány leküzdéséért dolgoztak és dolgoznak ma is” – hangsúlyozta Hajtó Péter.

A rendezvényre nem lehet jegyet venni. A szervezők a Staféta Diáksport Egyesület közbenjárásával választják ki a sérülteket, a szaktárca közreműködésével pedig azokat, akik a megyében, illetve a városban részt vettek a járvány elleni védekezésben. Őket látják majd vendégül október 8-án az Audi Arénában.

„Először is köszönöm Polgármester úrnak és Hajtó Péternek, hogy első szóra a rendezvény mellé álltak, példaértékű volt a hozzáállásuk. Fergeteges bulira, teltházra készülünk, ami négyezer vendéget is jelenthet. Zenekari oldalon az Emelet, Mr. Rick és a TNT képviselteti magát a koncerten, a Fergeteg Party lemezlovasokat pedig majd én magam vezetem. Győr a szívemhez nagyon közel áll, nagyon szeretem ezt a várost és rendkívül izgatott vagyok a rendezvényt illetően” –mondta Dj Dominique.

Dj Dominique

Az egyik fellépő, Mr. Rick hétfőn megtekintette az Audi Arénát. Elmondása szerint ennél jobb helyszínt keresve sem lehetett volna találni erre az alkalomra. Első hívó szóra igent mondott, amikor a szervezők megkeresték és elmondták, miről is szól ez a koncert.

„Nekem nagyon fontosak a személyes kapcsolatok. Amikor megkeresett a Várkonyi Attila és a Hajtó Péter, tudtam, hogy ez a rendezvény egy komoly minőséget takar. Amikor elmondták, hogy a köszönet koncert valójában miről fog szólni, azonnal igent mondtam és már nagyon várom ezt az egészet. Egy felszabadult, jó hangulatú bulira számítok” – mondta a Győr Plusznak Rácz Erik, alias Mr. Rick.

Mr. Rick

A rendezvény védnökei lesznek Győr országgyűlési képviselői: Kara Ákos és Simon Róbert Balázs.

A szervezők hétfőn elmondták, vélhetően 2500 főnek lesz majd lehetősége regisztrálni a koncertre és részt venni rajta. Erről részleteket és pontos információkat hamarosan közzétesznek, ezekről pedig mi is beszámolunk majd.