Hirdetés

Korszerűbb informatikai eszközök a Kazinczyban

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2022.09.15. 14:37

Két győri cég 80 számítógépet korszerűsített, míg 35 új laptopot vásárolt a Kazinczy Gimnázium számára. Az iskolának nagy szüksége volt az informatikai fejlesztésre, mert idén a diákok már magasabb óraszámban tanulják a digitális kultúrát. Ebből a tantárgyból a tanulók már közép vagy emelt szintű érettségit is tehetnek, ezért is nagyon jó, hogy mindezt modernebb eszközökön tehetik, emelte ki Németh Tibor igazgató.

Hirdetés

Jelentősen felgyorsultak a Kazinczy Gimnázium számítógépei. A modern informatikai eszközökre egyre nagy szükség van a közoktatásban is.

A gépeinket annak idején még korábbi pályázatokból kaptuk. Az újabb alkalmazások és a digitális kultúra elnevezésű tantárgy követelményei magasabb szintű számítógépeket igényelnek. Most kezdenek el a diákok ebből a felfutó tantárgyból érettségizni.” – mondta el a Győr+ Médiának Németh Tibor a Kazinczy Gimnázium igazgatója.

A fejlesztés két győri cég összefogásával valósult meg. Olyan vállalkozások nyújtottak támogatást, amelyek az alapításuk óta fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást.

Sikerült megoldani azt, hogy 80-an számítógép fel tudtunk újítani, 35 laptopot pedig vásároltunk az iskolának. Úgy érzem ezzel az iskola informatikai háttere jelentősen javult.” – nyilatkozott a jótékony akcióról Fekete Csaba a PATENT csoport vezérigazgató-helyettese.

Lipovics Tamás az Innovatív Group raktározó cég ügyvezetője a helyszínen arról beszélt, hogy bár a cégek, vállalkozások nincsenek könnyű helyzetben, mégis törekedni kell arra, hogy egymást segítsük.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, egykori Kazinczys diák ebben a kezdeményezésben közvetítő szerepet töltött be és sikerrel egymásra találtak a partnerek, és az iskola.

A 35 új laptop és a 80 felújított számítógép közel 20 millió forintba került.

Hirdetés