Hirdetés
Fejlesztés

Korszerű járda épült a Mécs László utcában

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2020.06.17. 16:23

Akadálymentesített járdarészt adtak át a marcalvárosi Mécs László utcai buszmegálló mögött. A jelzőlámpás csomóponthoz kapcsolódó korszerű gyalogos útszakasz 7,5 millió forintból újult meg.

Hirdetés

Marcalváros II-n, a Mécs László utcai autóbusz-megállóból vírusmentes tanítási időben naponta több ezer diák indul a közeli általános és középiskolákba, a tanítás végén pedig ugyanennyien közelítik meg a hazajutásukat segítő közlekedési eszközöket. Ezt a gyalogosszámot növelik még tovább a tömegközlekedéssel a városrészbe érkezők.

Rózsavölgyi László, Marcalváros önkormányzati képviselője kiemelte, minden itt lakónak a legfontosabb a közvetlen lakókörnyezete, de a most átadott járdarész a város egyik legforgalmasabb szakaszának mondható, amelyen rengeteg fiatal fordul meg naponta a közeli iskolák miatt.

Hirdetés
Nagyon fontos fejlesztés valósult meg az akadálymentesített gyalogos útszakasszal, amely minden irányban kapcsolódik a jelzőlámpás kereszteződésekig.

Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő Szervezet munkatársa elmondta, 240 négyzetméter újult meg 7,5 millió forintból. Átlagosan 100-120 gyermek száll le reggelente egy érkező autóbuszról, ami naponta oda-vissza több ezer járókelőt jelent.

A korábbi betonlapos járda már nem volt biztonságos a közlekedésre. A mostani jóval szélesebb, ívelt vonalú és minden szempontból megfelel az akadálymentesítés követelményeinek.

Az élelmiszer-áruházak és az Arany-, Krúdy- és Apor-iskola közelsége miatt a felújított járdarész korszerű és járókelőbarát, nemcsak a diákok, hanem a mozgásukban korlátozottak, babakocsival érkezők és az idősek számára is a biztonságos közlekedést szolgálja.

Televíziós szerkesztő: Pulai Sarolta

likeold
a fb oldalunkat