Polgármesteri kontroll

Kontroll: Sok problémát megoldottunk Marcalváros II-n

Fotó: Vig Norbert
Zombai-Kovács Ákos
2022.05.13. 09:41

Marcalváros II.-n, Rózsavölgyi László körzetében folytatódott a héten a polgármesteri kontroll. Dr. Dézsi Csaba András mintegy másfél órás körúton ellenőrizte, hogy a lakótelepen a korábbi viziten felmerült problémák közül mit sikerült megoldani az elmúlt időszakban.

A felújítás alatt lévő PÁGISZ-iskola előtt indult a polgármesteri kontroll. A polgármester és a körzet képviselője több lakóval is beszéltek és elégedetten konstatálták, hogy a vizit óta sikerült bekeríteni az oktatási intézmény előtti, népszerű játszóteret. „A korábbi bejáráson felmerült, hogy a gyerekek és családok biztonsága, valamint a kutyák kívül tartása miatt fontos lenne kerítéssel körbevenni ezt a parkot, örömmel látom, hogy ezt sikerült is teljesíteni” – mondta dr. Dézsi Csaba András. Sok új padot is kihelyeztünk a játszótérre, a régiket pedig felújítottuk, rá se lehet ismerni a területre” – tette hozzá a polgármester.

„A környékbeli járdák egy részét is felújítottuk az elmúlt időszakban, de most, a kontroll során is találtunk rossz állapotban lévőt.  A 821-es főúton, a PÁGISZ és a Marcalváros II.-n lévő boltok között sokan kelnek át gyalogosan, ide zebra és jelzőlámpa is kellene. Ez a probléma továbbra is megoldásra vár, de miután két országgyűlési képviselőnk körzethatárán van a terület, az ő segítségüket kérjük, hogy lobbizzanak a fejlesztésért. A kicsit arrébb lévő zebránál viszont optimálisan sikerült megemelni az átkelési időt” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

A bejárás a Tesco mellett folytatódott, ahol korábban az árusok a földről árulták portékáikat. „Többen megkerestek, hogy segítsünk padokat telepíteni, ezzel könnyítve az értékesítést, ezt is megoldottuk az elmúlt időszakban” – mondta Rózsavölgyi László. „Ez a placc a bolt előtt Marcalváros II. szíve, sokan járnak ide, a kulturált értékesítés mindenki érdeke volt” tette hozzá a körzet képviselője.

A lakótelepen, a házak között modern kis játszóterek bújnak meg, ezekre új játékelemeket tudtunk kihelyezni. Korábban kezdeményeztem, hogy minden játszótér fölé kerüljenek napvitorlák, ez Marcalváros II.-n is megvalósult, az árnyékolók a raktárból hamarosan visszakerülnek nyári rendeltetési helyükre” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András. „Az is komoly eredmény, hogy helyre tudtunk hozatni a vizit óta néhány, a Nagytérségi Hulladékkezelő kivitelezője által trehány módon telepített, földbe süllyesztett szelektív hulladékgyűjtő szigetet, a lakótelepi iskolák, az Apor-, a Krúdy- és az Arany-Iskola környékén pedig az ott élőkkel közösen keressük azokat a lehetőségeket, hogyan tudnánk hasznosítani a területet” – fogalmazott a városvezető.

Egy gyönyörű virágoskertet is megcsodált a polgármester és a képviselő, sőt egy fagyit is elfogyasztottak a kora nyárias melegben. „Jó volt visszatérni a körzetbe, ahol sok minden sikerült megoldanunk, de persze maradtak még feladatok, ezzel együtt gratulálok Rózsavölgyi László képviselőnek az elvégzett munkához. Jó kezekben van Marcalváros II.” – zárta a bejárást a polgármester, aki legközelebb Kovács Tamás körzetébe látogat majd el.            

       Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos