Koloszár: Ipar nélkül Győrnek nincs jövője

Fotó: Győr+
Győr+
2022.10.17. 12:22

Az autoszektor.hu főszerkesztője, Koloszár Tamás néhány nappal ezelőtt Facebookon tette közzé véleményét az Ipari Park bővítésével kapcsolatban.

Ahogy bejegyzésében írta: az Audi felrakta Győrt Európa térképére, a Volkswagen felrakná a várost a világtérképre. A bejegyzés a gyorplusz.hu hasábjain is megjelent, és igen széles spektrumú vita alakult ki a Facebookon, a kommentmezőben, hétfő délelőttig több, mint 500 komment érkezett a bejegyzés alá.

A világgazdaságban egy óriási trendváltás zajlik. Harminc éve, mióta az Audi Győrbe települt, a város egyértelmű nyertese ennek a folyamatnak, de most drámai fordulat következett be, a világ ráállt az elektromos autókra” – vezette fel Koloszár Tamás a Győr+ Reggeliben véleményét. A szakújságíró azt is elárulta: részt vett Ingolstadtban egy szakmai konferencián, ahol előrevetítették: az Audi 2029-re befejezi a belsőégésű motorral szerelt autók gyártását. Mi lesz 2029 után? – tette fel a kérdést Koloszár Tamás.

Ha az Audi és a városvezetés nem találja meg a megoldást, bekövetkezhet egy dráma – szögezte le Koloszár. „Ne csináljunk Győrből Ózdot, Miskolcót, vagy Komlót” – utalt az ipartörténetben jól ismert magyar példákra.

A teljes beszélgetést itt lehet végighallgatni, a stúdióban Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland fogadta Koloszár Tamást.

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #gazdaság | #Győr+ Reggeli | #Ipari Park |