Klubház a nyugdíjasoknak

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Vig Norbert
2024.03.04. 13:38

Nyugdíjas klubház nyílik hamarosan Nádorvárosban, a Hermann Ottó utcai vásárcsarnok terén. Városszerte komoly problémája az időskluboknak, hogy nem tudnak hol összejönni vagy csak drágán tudnak termet bérelni. Erre jelent megoldást a közeljövőben nyíló létesítmény. Az épület korábban a Generációk Házának volt ideiglenes otthona, ám ők már visszaköltöztek a belvárosba. A több helyiségből álló jövendőbeli klubházat hétfőn a polgármester, személyesen járta be.

Pontban 11 órakor érkezett meg a polgármester a vásárcsarnok terére, ahol előbb kívülről, majd belülről alaposan megnézte, hogyan készül a nyugdíjas klubház. Korábban, maguk a nyugdíjasok vetették fel, hogy nehezen bérelnek vagy drágán helyiséget a városban, jó lenne egy olyan létesítmény, amit minden győri klub használhat.

Zajlik a Beszélgess a polgármesterrel című sorozat, melynek keretében győri szépkorúakkal találkozom, akik rengeteg érdekes és hasznos információt osztanak meg velem, így derült ki az is, hogy az idősek nem tudnak hol összejönni vagy csak nagyon drágán tudnak helyiséget bérelni, ezen segít a nyugdíjas klubház, amit minden győri idősklub jelképes áron tud majd használni” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

„Ez a több helyiségből álló létesítmény nagyon régen ételbárként üzemelt, majd a közelmúltban a Generációk Háza költözött ide, amíg a belvárosi helyüket felújították, aztán kiürült, de most a könyvtárral összefogva felújítjuk, modernizáljuk és otthonosabbá tesszük, egy olyan helyet varázsolunk belőle, ahova minden győri, idős ember szívesen tér majd be” – tette hozzá a polgármester.

”Nagyon komoly és szigorú ütemtervet állítottunk össze a nyugdíjas klubok házának fenntartási, karbantartási munkálataira, feszített tempóban dolgoznak a szakemberek kívül-belül, ha az időjárás is kedvezően alakul, majdnem napra pontosan egy hónap múlva el is készül a létesítmény” – fogalmazott dr. Horváth Sándor Domonkos, a dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, aki a munkákat koordinálja.

A munkák tehát jó ütemben zajlanak, és ha az időjárás nem szól közbe, április 5-én átadják majd a nyugdíjas klubházat használói számára. A tervek szerint szépkorú csoportok és sztárvendégek is fellépnek majd, a modern és rendkívül hasznos létesítmény avatóünnepségén.

Galéria: Vig Norbert