Hirdetés

Kitüntették a kórházigazgatót

Fotó: Széchenyi-egyetem
Győr+
2020.03.26. 17:34

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta nemzeti ünnepünk alkalmából dr. Tamás László Jánosnak, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosának a köztársasági elnök.

Hirdetés

Dr. Tamás László Jánosnak, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosának, a Széchenyi István Egyetem kiemelt együttműködési partnerének dr. Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta nemzeti ünnepünk alkalmából. Az indoklásban az szerepelt, hogy az elismerést a Petz-kórház fejlesztése és kiegyensúlyozott működtetése érdekében végzett sikeres intézményvezetői munkájával vívta ki az igazgató, aki ennek ellenére nem teljesen sajátjának tekinti a kitüntetést.

Szememben a nívós állami rang kollégáimat épp úgy megilleti, hiszen ők teszik ilyen sikeressé a Petz-kórházat: nap mint nap azért dolgoznak, hogy betegeink a lehető legjobb ellátást kapják. Azt is látni kell, hogy a Petz kétszázhetven éves intézmény, ahol naponta épül egymásra minden tégla, azaz az intézmény mai sikere elődeink munkáját is dicséri. Könnyű egy hatalmas tradíciókkal rendelkező kórházat jól vezetni” – hangsúlyozta érdeklődésünkre a főigazgató.

Hirdetés

Az ember nem azért dolgozik, hogy kitüntetést kapjon, de amikor átveheti, jó visszaigazolás arról, hogy munkája nem volt hiábavaló. Egy ilyen állami elismerés azt is mutatja, hogy olyanok is értékesnek tartják erőfeszítéseimet, akik nem a közvetlen környezetemből ismernek. Nem tagadom, hogy örömmel tölt el ez a tudat, de azt látni kell, negyvenéves pályafutásom során nekem a legfontosabb mindig az volt, hogy a betegeimet elégedettnek lássam. Szerencsés vagyok, még harminc éve operált pácienseim is, ha meglátnak, integetés közben oda kiáltják: »köszönöm«. Orvosként nincs ennél jobb érzés. Amióta a kórház igazgatásáért felelek, ritkábbak a vállveregetések, hiszen a nagy tudású, világhírű doktorok, a kiváló ápolók, a szakmacsoportok különböző tevékenységeinek összehangolása konfliktusokkal jár. Mostanában jobbára egy baráti kacsintásnak is örültem. Feletteseimmel pedig a problémák és kihívások megoldására összepontosítottunk, ezért is esik végtelenül jól az elismerés” – magyarázza dr. Tamás László János. Kiemelte, különösen arra büszke, hogy egy tiszteletreméltó, nagy tudású győri polgár, a Széchenyi-egyetem korábbi rektora, dr. Szekeres Tamás terjesztette fel erre a díjra. Ez gyönyörűen szimbolizálja azt az összefogást, ami az egyetem, a város, a megye és a Petz-kórház kapcsolatára jellemző – fejtette ki.

Ha a megyei kórház főigazgató főorvosával beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a járványhelyzet mellett sem. Amikor erről kérdeztük, őszintén vallotta be, hogy felesége egy hónapja nem véletlenül aggódik érte, hiszen ezekben az embert próbáló hetekben még kevesebbet és nyugtalanul pihen.

„Sok mindent megéltem már, de ehhez hasonló nehéz időkre nem emlékszem. Ahhoz, hogy a városlakókat és kollégáimat meg tudjam védeni, talpon kell lennem, alaposan fel kell készülnünk. Ebben nagyon jelentős támogatást kaptunk a városvezetéstől, illetve a Széchenyi István Egyetem vezetőitől, akik azzal is mellénk, illetve a polgárok mellé álltak, hogy az egyik kollégiumi épületben biztosították számunkra a megfigyelőközpont létesítését” – köszönte meg az együttműködést ezúton is a kitüntetett kórházigazgató.

Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #PAMOK | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat