Kicsi, de gazdag Cserók placc piac Győrszentivánon

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.07.09. 14:05

Júliusban is a második szombaton szervezték meg a győrszentiváni Cserók placc nevű piacot a Molnár Vid Művelődési Központ sátrában. A nyári szabadságok és a nyaralások miatt, ezúttal bár kicsire sikerült a piac, valamint árusból és vásárlóból is kevesebb akadt, a minőségi termékek színvonala nem változott.

“A törzsgárda ma is itt volt, vásárolni lehetett mézet, mindig van gombásunk, zöldség-gyümölcs, sajt, húsáru, tojás. A kézművesek közül most ékszeresünk van, de továbbra is várjuk az árusok jelentkezését” – számolt be a Győr+ Médiának Nagy Orsolya, a piac egyik szervezője. 

A dinnyés furgon is megjelent, emelett a sajtok és a húsáru is népszerűek voltak a piacon. Ezúttal azonban a zöldség-gyümölcs pultnál várakoztak a legtöbben. “Amit mi a kertbe megtermelünk, azt árusítjuk, ez a szlogenünk is: Mintha a kertjében szedte volna. Hoztam ma céklát, padlizsánt, nagyon szeretném, ha a mángoldot minél többen megismernék, rebarbara, spenót, sárgabarack, ribizli, homoktövis, paprika, leveszöldség.” – tájékoztatott Drexlerné Balogh Éva, aki a piac rendszeres kofája. 

Van, akik minden hónapban eljönnek és nem csak nézelődnek, de vásárolnak is. “Többször voltunk már a vásárban, szeretjük a kézműves termékeket, mivel havi egyszer van, mindig próbálunk rá időt szakítani. Most is megnézzük és beszerzünk egy kis vásárfiát is.”- nyilatkozta Farkas Hajnalka, aki kislányával érkezett a Cserók placcra. 

“Azért szeretek ide jönni, mert friss termelői árut kapok, szerintem a minőség az nagyon fontos. Már vettem tojást és körülnézek, meglátom még mi van. Nagyon szeretem a piacot, aki ide egyszer eljön, az visszajár.” – fejtette ki Fertetics Lászlóné. 

A Cserók Placc legközelebb augusztus második szombatján várja az érdeklődőket.