Hirdetés
Diákok versengenek

Kezdődik Győrben a 24 órás vetélkedő: ,,aludj máskor”!

Fotó: Győr+ Archívum
Győr+
2021.11.24. 10:46

Immáron tizenötödik alkalommal rendezik meg Győrben a 24 órás vetélkedő, ,,aludj máskor" elnevezésű viadalt, amely szombat délelőtt veszi kezdetét. A város fennállásának 750. évfordulóját ünnepeljük, ennek apropóján a jubileum adja a diákok számára kitalált vetélkedő idei tematikáját.

Hirdetés

Fehér Gábor, az esemény szervezője kiemelte, a győri önkormányzat megbízásából kerül sor a rendezvényre.

,,A város fennállásának 750. évfordulóját ünnepeljük. Ami fontos, hogy nemcsak a múltba utazunk, hanem a jövőt is megnézzük. A témánk a kétszer hétszázötven. Víziót festettünk, Győr hétszáz ötven év múlva hogy néz majd ki. A csapatok a verseny során a várost jövőjét tervezhetik. Az eseményen részt vevő iskolások megmutathatják, miként képzelik el Győrt hétszázötven év múlva” – fogalmazott Fehér.

A jelenlegi járványügyi helyzet megnehezítette a szervezést.

,,A Covid nyilván mindent megváltoztatott, ami miatt nehéz helyzetben vagyunk. Nem a klasszikus módon néz ki idén a vetélkedő. A jelentkező csapatok a saját iskolájukban tartózkodnak alapvetően. Nagyon sok online feladatot kapnak, de persze lesznek személyes találkozási pontjaink is. Például a Városháza előtti megnyitó, ahova már egy feladattal készülnek. Szervezünk olyan estét, amikor együtt leszünk majd, természetesen minden szabályt betartva. Lesznek emellett sportversenyek, a feleknek egymással kell vetélkedniük, például úszniuk, kosárlabdázniuk” – hangsúlyozta Fehér Gábor.

Hozzátette, a vetélkedő során értékes tapasztalatot szerezhetnek a fiatalok.

,,Rengeteg mindent tanulhatnak arról, miként lehet egy csapatot felépíteni, hogyan lehet egy projektet végig futtatni, s sikeressé tenni huszonnégy órán át. Be kell osztaniuk az erőforrásaikat. Muszáj alkotniuk, ilyenkor sok kreatív energia szabadul fel. Nagyon tetszik nekik az idei téma, hogy a jövőjüket tervezhetik meg – mondta Fehér Gábor. –Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de szerettünk volna nekik adni valamit, az együtt alkotás élményét, hogy a közösségek ne álljanak meg. Lehessen játszani, elvonatkoztatni a hétköznapoktól. Fontos persze, hogy eközben betartsuk a biztonsági rendelkezéseket, az előírásokat. Például csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni a játékon.”

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #megméretés | #vetélkedő | #viadal |
Hirdetés