Hirdetés
Rendőrség

Kettőt egy csapásra

Fotó: police.hu
Győr+
2021.10.23. 13:25

A rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

Hirdetés

A rendőrségre október 21-én 18 óra 5 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy győrújbaráti lakóházba betörés történt.

Az adatgyűjtés során a nyomozók felfigyeltek arra, hogy a bűncselekménnyel érintett ház szomszédos ingatlanának udvaráról egy fiatal férfi megy ki az utcára, majd sietős léptekkel akarja elhagyni a környéket. Miután őt utolérték, igazoltatták, azonban feltűnt nekik a személy zavart viselkedése, aki több kérdésükre sem tudott érdemleges választ adni.

Kiderült, hogy a 33 éves lovászpatonai lakos illetéktelenül tartózkodott annak az ingatlannak az udvarán, ahonnan kijövet igazoltatták, ezért őt elfogták. Időközben a sértett is a helyszínre érkezett, aki elmondta, az a ház is az ő tulajdonában van, amelynek közelében igazoltatták a férfit.  Miután a tulajdonos átvizsgálta ezt a lakást észrevette, hogy ide is betörtek. Egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy két idegent látott a házak körül ólálkodni, és egyikükben felismerte az elfogott embert.

A feltételezett elkövető ruházatának átvizsgálásakor egy gépkocsi kulcsát találták meg a járőrök, amely mint kiderült, egy másik autóval együtt a helyszín közelében parkolt. Az elsődleges intézkedések során a nyomozók kiderítették, hogy mindkét autó összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel, ezért a másik jármű tulajdonosát is elfogták.

A gépkocsik szemléje során előkerültek az ingatlanokból lopott értékek, ezért a nyomozók a 33 éves és a 48 éves férfiakat lopás miatt őrizetbe vették és kihallgatták.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Győrújbarát | #rendőrség |
Hirdetés