Kétszázhetven hallgató a Széchenyi Egyetem TDK-ján

Ficsór Dávid
2022.11.23. 11:43

Szerdán rendezte Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia és Tehetségnap programsorozatát a Széchenyi István Egyetem. A TDK-ra 270 Széchenyis hallgató jelentkezett és összesen 217 pályamunka készült, amit 35 szekcióban mutattak be a tehetségek. A megmérettetés kísérőprogramjaként rendezett tehetségnapon tréningek, előadások, kiállítások, könyvbemutatók várták a résztvevőket. „Van bennetek egy olyan motiváció, van bennetek valami, ami miatt itt vagytok, ami megkülönböztet titeket azoktól, akik nincsenek itt. Valamit szeretnétek, és ez az, ami a legfontosabb! Van egy elképzelésetek, egy álmotok, és ezért meg fogtok tenni mindent.

Hirdetés

Dr. Baranyi Péter Zoltán, a Széchenyi Egyetem rektora motiváló gondolatokkal nyitotta meg a szerdai Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát és Tehetségnapot a campuson. A Széchenyin számos tehetségprogram működik, de a TDK rendszer a hazai felsőoktatás legnagyobb fejlesztőprogramja, ami több mint hetven éve működik, és Győrben is fontos pillére a tehetséggondozásnak.

Dr. Baranyi Péter Zoltán

„Mi itt a Széchenyin minden félévben intézményi konferenciákat rendezünk, mint ez a mai is. Innen a szakmai zsűri értékelése alapján a legjobbak az április 23-i Országos Tudományos Diákköri Konferenciára kerülnek, melynek állam- és jogtudományi szekcióját a Széchenyi Egyetem rendezi majd” – mondta Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta, az ETDT elnöke.

Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta

A megnyitó részeként bemutatkozott a fiataloknak a Mathias Corvinus Collegium. Tavaly kötött stratégiai megállapodást az MCC győri képzési központja a Széchenyi István Egyetemmel, melynek részeként igyekeznek egymás céljait segíteni a felek.

„Intézményünk kiemelt feladata a tehetséggondozás, a tehetséges fiatalokkal való foglalkozás, épp ezért nem volt kérdés, hogy a TDK mellé állunk, és több szekcióban is különdíjat ajánlunk fel, valamit vendégelőadókkal segítjük a SZE TDK mozgalmát” – hangsúlyozta Dr. Fekete Dávid, az MCC győri központvezetője.

A megnyitó Kőhalmi-Kara Zsuzsanna, az egyetem mesteroktatójának Táncművészet felsőfokon című előadásával zárult. Győrben két éve működik a Magyar Táncművészeti Egyetem kihelyezett tagozata. Délelőtt 35 szekcióban 217 előadás zajlik az egyetemen. A délutáni Tehetségnapon a tréningek, előadások és egyéb érdekes programok mellett pedig sor kerül Az evolúció mint Isten teremtő logikája című könyv bemutatójára valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola tehetségeinek tematikus kiállítására is a Műhely folyóirat szervezésében, Tánc a képzőművészetben címmel. 

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #Széchenyi István Egyetem |