Két tonna élelmiszer ajándékba a rászorulóknak

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.10.16. 11:35

Két tonnányi fagyasztott élelmiszert ajánlott fel, és osztott szét rászoruló győri családok között az Európai Borlovagrend Győri legációja. A borlovagok egyik fő célkitűzése a nélkülözők megsegítése, ennek keretében hívták életre a hétfői jótékonysági eseményt is.

A borlovagoknál már hagyomány, hogy elsősorban a karácsony közeledtével, jótékonysági rendezvényeken, győri rászoruló családoknak segítenek. Az Európai Borlovagrend Győri legációja számára azonban a nélkülözők segítése nem csak az ünnep alkalmával fontos, hanem az év más időszakaiban is.

„Már nem először vagyunk itt a Család- és Gyermekvédelmi Központnál, hogy egyik tagtársunk jóvoltából, fagyasztott élelmiszert osszunk szép rászorulók között. Minden évben komoly igény van erre a támogatásra, mindig azoknak ajánljuk fel a finomságokat, akik a családsegítő látókörében vannak, és tényleg megérdemlik a segítséget– mondta a Győr Plusz Médiának Karakai Zsolt, a borlovagrend győri legációjának első legátja.

„Cégem többségében fagyasztott termékekkel foglalkozik és innen jött az ötlet, hogy ezekkel akár rászorulóknak is tudnánk segíteni. Én magam is a borlovagrend tagja vagyok, számomra is természetes a jótékonyság, nem is volt kérdés tehát, hogy mintegy két tonnányi fagyasztott, bundás zöldség mix-szel segítem jótékonysági akciónkat” – emelte ki Zsidi Sándor, az OSI Food Solutions Hungary Kft. tulajdonosa.

„Nagyon sok nélkülöző ember és család van a látókörünkben, nekik partnereinken keresztül igyekszünk folyamatosan segíteni. Szerencsére egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy ha tud, érdemes segíteni a nélkülözőkön, többek között az borlovagrenddel is évek óta tartó jó kapcsolatunk van, ennek kertében osztunk most fagyasztott élelmiszert Győrben, két helyszínen is” – hangsúlyozta Rákosi-Tóth Rita, a győri Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

„Számításaim szerint minimum 350-400 adag adomány talál ma gazdára, ez a fagyasztott termék ráadásul tárolható, így nem is kell mindet azonnal elfogyasztani” – fogalmazott a szakember. Rákosi-Tóth Rita hozzátette, a múlt héten adták át a város, az Audi Hungaria és a győri szociális szervezetek együttműködésében megvalósult adyvárosi FogAdót, ami egyfajta logisztikai centrumként működik és segíti tartós élelmiszerrel, használati tárgyakkal és jó állapotú ruhákkal a győri rászorulókat.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #adományozás | #családok | #Európai Borlovagrend | #Győr |