Hirdetés
Családi program

Kenyérfesztivál lesz a Széchenyi téren

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.09.02. 20:49

A Széchenyi téren tartják meg a XIX. Euroregionális Kenyérfesztivált és Kézműves Találkozót szombaton 9 és 15 óra között, amelyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari tagozata rendez. Az esemény kiemelt médiatámogatója idén is a Győr+Média.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata 2021. évben 19. alkalommal rendezi meg az Euroregionális Kenyérfesztivált és Kézműves Találkozót.

Az elmúlt évek során a találkozó sikeres szakmai eseménnyé nőtte ki magát. A minőségi termékek és a csodás helyszín egyre több és több látogatót, vásárlót vonz.  A találkozón lehetőséget biztosítanak a megyei, a környező megyék településein működő, illetve határon túli pék-és cukrászipari vállalkozások, pékségek, cukrászatok, üzletek bemutatkozására.

Hirdetés

A cél, hogy minél szélesebb körben megismertessék a minőségi alapanyagokból készült termékeket, egyedi fejlesztéseket és új technológiákat, melyek az egészséges élelmiszerek fogyasztását szolgálják.

A program keretében hagyományosan szakmai versenyt is rendeznek, melynek során a szakma képviselői az alábbi kategóriákban mérik össze tudásukat:
Kenyér kategória

  • hagyományos kenyér
  • innovatív kenyér

Péksütemény kategória

  • hagyományos sós péksütemény
  • hagyományos édes péksütemény
  • innovatív péksütemény

Fesztivál Kiflije (közönség szavazás alapján a helyszínen)

A szakmai értékelő bizottság előre meghatározott szempontok szerint értékeli az első három kategóriában nevezett termékeket és a legjobbakat értékes díjakkal jutalmazza. A Fesztivál Kiflije kategóriában a közönség lenyűgözésére van szükség, hiszen a látogatók választják ki a díj nyertesét.

Pék és cukrász képzésben résztvevő tanulók számára csapatversenyt hirdettek díszmunka pékipari és cukrászipari termékből való elkészítésére„Győr, a 750 éves város” szlogen alapján.

A családi rendezvényt kézművesek és színpadi programok teszik még színesebbé:

9:00 -15:00 Pékségek standjainál kóstolási és vásárlási lehetőség, kézműves vásár, iparművészeti bemutató

9:30 –  megnyitó
10:00 – Aranykapu Zenekar
13:00 – Anetta
13:30 – Szakmai verseny eredményhirdetés
14:00 – Szandi

A rendezvény időpontja: 2021. szeptember 4. (szombat) 9:00 -15:00
Helyszín:
Győr, Széchenyi tér

A legfrissebb információkért érdemes felkeresni az Euroregionális Kenyérfesztivált és Kézműves Találkozó hivatalos Facebook oldalát, ahol a kiállító pékségek és pékek is bemutatkoznak!

Az esemény kiemelt médiatámogatója: a Győr+ Média Zrt.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+Média | #kenyérfesztivál | #program |
likeold
a fb oldalunkat