Kék zónákról Molnár Saroltával

Mihályi Orsi Fotó: Győr+ Rádió
2023.11.29. 15:03

Dan Buettner használta először a kék zóna kifejezést, aki a világ azon tájait kutatta, ahol az emberek átlag élettartama magasabb, mint bárhol másutt a világon.

Azért nevezték el kék zónáknak, mert Beuttner és kollégái kék köröket rajzoltak ezen helyek körül a térképen. Öt ilyen zónát állapítottak meg: Ikaria Görögországban, Ogliastra Szardinián, Okinawa Japánban, Nicoya-félsziget Costa Ricán és Loma Linda Kaliforniában.

Mi az, amit érdemes lenne átvenni a kék zónákban élő emberektől, hogy egészségesebben élhessünk, harmóniában önmagunkkal és a körülöttünk élőkkel? Mit érdemes ennünk, hogy meghosszabbítsuk életünket? Hogyan kéne az idősekkel bánnunk itt Magyarországon is, hogy békében és biztonságban élhessék életük utolsó és remélhetőleg minél tovább tartó szakaszát? 

Sarolta amellett, hogy gerinctréner jógaoktató, aerobik edző – és még lehetne sorolni elvégzett iskoláit és képesítéseit – folyamatosan képzi magát egészség és sport témakörökben, hogy egyre biztosabban tudja mi az, amit még nem tud? Pár hónapja bemutatkozott egy újabb szerepben is, hiszen életmód tanácsairól szóló cikkeit már a Győr+ Média honlapján is olvashatják, valamint a Győr+ Hetilapba is. A beszélgetésben Sarolta és Orsi azt fejtegetik, mit volna érdemes átvennünk a kék zónákban élő emberektől?

Kapcsolódó témák: #egészség | #életmód | #Győr+ Rádió | #Győri Édes |