Hirdetés

Kék szívvel az autistákért

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.09.14. 15:41

Újabb kupakgyűjtő szívet helyeztek ki Győrben. Ezúttal Marcalváros kettőn, a Marcal Étterem előtti szelektív sziget mellé telepítettek egy kék színű ráccsal ellátott szívet.

Hirdetés

A színválasztás nem véletlen, hiszen az ide bedobott műanyag kupakok az autisták számára nyújtanak segítséget, hiszen a hulladékokat felvásárolja egy erre szakosodott cég, a befolyt összeget pedig az autisták megsegítésére fordítják. Az ötlettel a Papák, Mamák, Csemeték Egyesülete kereste meg Rózsavölgyi Lászlót, az önkormányzati képviselő pedig azonnal a jó ügy mellé állt. 

“Elsősorban az Együtt az Autistákért Alapítvány gondolata volt a kék szív, mely az autizmus elfogadását, megértését, segítését szimbolizálja. Ebből származott az az ötletünk, hogy egy kék színű gyűjtőszívet szeretnénk Győrben felállítani. Ezzel pedig a győri autistáknak és az autistákkal foglalkozó civil szervezeteknek segíthetnénk. Rózsavölgyi László volt az, aki kezdeményezésünk mellé állt, nagyon köszönjük a felajánlását és a szervezését!”-hangsúlyozta Kovás-Orosz Anna elnök. 

A marcalvárosi közösség már számtalanszor megmutatta erejét, ez pedig most is meglátszik, hiszen a néhány napja felállított gyűjtőrekeszt már majdnem félig megtöltötték kupakokkal az itt lakók. Az önkormányzati képviselő örömmel segített a gyűjtőhely kialakításában, és számít a körzetben élők odaadására. 

„Nyitott fülekre talált nálam az egyesület kérése. Győrben már több helyen jól működnek ezek a kupakgyűjtők. Igyekeztem olyan helyre tetetni, ahol sokan laknak a környéken, ráadásul itt a szelektív sziget is. Sok sikert kívánok a szervezetnek a kupakok tárolásához és a sikeres értékesítéséhez! A marcalvárosiakat pedig arra kérem, bátran használják a kupakgyűjtő szívet!” – mondta Rózsavölgyi László.  A képviselő az egyesület elnökének átadta a rekesz kulcsát, így most már ők rendelkezhetnek a tartalmával. A szervezet tagjai nagyon lelkesek a kezdeményezést illetően és arra kérnek mindenkit, aki teheti, segítse őket ezekkel a haszontalannak tűnő műanyag kupakokkal.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés