Kamarai védjegy: minőség, hitelesség

Földvári Gabriella | Fotó: GYMSMKIK/Kis István Péter
2022.11.18. 16:53

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában csütörtökön adták át a Kamarai Védjegyeket, azoknak a vállalkozásoknak, amelyek megfeleltek a megbízhatósági követelményeknek. Idén 83 vállalkozás szerezte meg a jogosultságot, hogy használhassa az egy évig érvényes tanúsítványt.

Hirdetés

Minőség, hitelesség, szakmaiság, megbízhatóság – ezt jelenti a védjegy. A programot nyolc éve indította útjára a kamara, amellyel egy olyan minősítési védjegyrendszert hoztak létre az önkéntes kamarai tagok számára, amelybe pályázat útján lehet felvételt nyerni. A pályázatokat szigorú minőségi szempontrendszer alapján egy független bizottság bírálja el.

Molnár Albert, a kamara Győri térségének elnöke elmondta, idén 75 régi és 8 új taggal bővült a védjegyesek közössége. Ezúttal nehezebb volt megfelelni a pályázatnak, ugyanis szigorúbb volt a kiírás. „Négyfordulós megmérettetésen kellett átesniük a jelentkezőknek és mivel kamaránk elkötelezett a digitalizáció mellett, ezért a pályázóknak is számot kellett adniuk, hogy vállalkozásuk milyen szinten áll a digitalizáció terén.” Elsősorban a kkv-k részéről volt nagy az érdeklődés, a mikrovállalkozások körében viszont visszaesést tapasztaltak, ami a megváltozott KATA-törvény miatt megszűnt vállalkozásoknak tudható be.

Pintér-Péntek Imre, a kamara elnöke szerint a védjegy program nagyszerűsége az, hogy nem csak a könyvelési adatok, hanem a tisztességes viselkedés, a megbízhatóság alapján is választhatnak és a kamara elnöksége hozza meg a végleges döntést. A programmal fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy érdemes ezeket a tisztességes, becsületes és példaértékű cégeket választani. „Ehhez fogódzkodó a védjegy program” – emelte ki az elnök.

A kamarai védjegyeket a vállalkozások többsége évről évre meghosszabbítja, mivel ez a jogosítvány egy évre szól.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Győr | #kereskedelmi és iparkamara |