Hirdetés
LEZÁRT AKTA

Kábítószerrel a kocsijában, bódult állapotban vezetett

Illusztráció: police.hu
Győr+
2022.01.15. 11:04

A Győri Rendőrkapitányság befejezte egy győrsági férfival szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát.

Hirdetés

Egy 44 éves férfi közlekedett autójával június 10-én 23 óra 55 perckor Győrben, a Pápai úton, amikor a rendőrök igazoltatták. Az ellenőrzés keretében átvizsgálták a járművezető ruházatát és csomagjait, amelynek során az autóban lévő válltáskában, egy műanyag fecskendőben kábítószergyanús, kristályos anyagot találtak. A helyszínen a sofőr a járőröknek elmondta, hogy a fecskendőben lévő anyag pikó és az ő tulajdona, amiből néhány órával az intézkedést megelőzően már fogyasztott.

A gépjármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol az elvégzett drogteszt pozitív értéket mutatott.

A Győri Rendőrkapitányság a sofőr ellen kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárást indított és őt gyanúsítottként hallgatta ki.

A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gépkocsivezető a rendőri igazoltatás időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, és bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben, így a rendőrök a férfit folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki, immár járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt.

A győrsági lakos a nyomozóknak a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Győri Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.  

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #kábítószer | #rendőrség |
Hirdetés