Kábítószer hatása alatt kocsikáztak

Győr+
2023.03.07. 13:40

A Győri Rendőrkapitányság befejezte két győri férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg a rendőrök tavaly júniusban egy 45 éves gépkocsivezetőt utasával Győrben, a Bartók Béla utcában.  

Az egyenruhások átvizsgálták a gépjárművet, majd a sofőr és utasa ruházatát is. Az autó átvizsgálásakor két darab nyitott cigarettás doboz celofántasakjából zöldes barna színű növényi anyagmaradvány került elő, és a kesztyűtartóból egy kézi őrlő. A rendőrök a 45 éves sofőrt és 26 éves ismerősét elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították és velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami mindkettőjüknél pozitív értéket mutatott.

A Győri Rendőrkapitányság a gépkocsi vezetője és utasa ellen kábítószer birtoklásának vétsége miatt büntetőeljárást indított, amelynek keretében a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Az ügybe bevont szakértő megállapította, hogy a gépjárművezető a cselekmény időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, azaz bódult állapotban vezette az autót. Ezt követően a nyomozók a sofőrt járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #kábítószer | #rendőrség |