Jövő héten jön a magyar dinnye

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.06.14. 13:07

A szokatlanul korán jött meleg, a rengeteg csapadék és a kedvező időjárás miatt valósággal bedurrant a gyümölcsszezon. Erről számoltak be a Győr Plusznak a Vásárcsarnok kereskedői.

Javában tart a meggyszezon, beindult a barack időszaka is, sőt a jövő héten akár már a magyar dinnye is megérkezhet a piacra. A csarnokban kihasználva a gyümölcsdömpinget, jótékonysági baracknapot tartanak, jövő csütörtökön.

Akár a telt ház táblát is ki lehetett volna tenni pénteken a győri Vásárcsarnokban. A péntek mindig erős a piacon, de most különösen sokan vásároltak, elsősorban friss, hazai gyümölcsöket.

”Annyira összevissza volt az időjárás, hogy tulajdonképpen összeértek a különböző gyümölcsök, van még cseresznye, beindult a meggy, többféle barackunk is van már és ami a igazán meglepő ilyenkor, hogy jövő héten az első magyar dinnye is megérkezhet a csarnokba” – mondta Kissné Adrienn zöldség-gyümölcskereskedő. Jól fogynak a hazai, nyári gyümölcsök, ráadásul a sok-sok barackra jótékonysági akciót is szerveznek a csarnokban, jövő csütörtökön.

”Tavaly is szerveztünk jótékony baracknapot, az nagyon jól sikerült, úgyhogy idén is belevágunk, csak éppen sokkal korábban, június 20-án, csütörtökön reggel várjuk a kedves érdeklődőket a csarnokba és a csarnok elé, ahol kedvezményes barackvásár és baracklekvárfőzés is lesz, aki utóbbin szeretne részt venni, mindenképpen hozzon magával befőttes üveget” – fogalmazott az akció egyik főszervezője, Markó Vendel zöldség-gyümölcskereskedő.

Június 20-án tehát reggel indul a baracklekvárfőzés, amiből a tervek szerint kora délelőtt már vásárolni is lehet. A lekvárért minimum 500 forintot kérnek a szervezők, de persze többet is lehet érte adni. Az akció bevételét pedig a Lurkó Alapítvány javára fogják majd felajánlani.

Kapcsolódó témák: #dinnye | #Győr | #vásárcsarnok |