Jótékonysági programok az SNI-s fiatalokért

Szerző és fotó: Győr+
2023.03.03. 12:34

Magyarországon csaknem 100 000 sajátos nevelési igényű (SNI) gyermek él. A 2018-ban alapított győri Kapcsok Alapítvány célja, hogy segítsen ezeknek a gyerekeknek beintegrálódni a társadalomba. Nagy Eszter Mária, az alapítvány kuratóriumi titkára a Győr+ Reggeliben kifejtette, mindent megtesznek, hogy a szülő-gyermek-pedagógus hármas együttműködését segítsék. Ez az alap, amelyre egy sajátos nevelési igényű gyermek életminősége és jövője épül. Hogy további szintekre léphessenek, ezt az elemi hármas együttműködést összekötik a társadalom egyéb szereplőivel.

,,Rengeteg gyógypedagógus kollégám dolgozik azon, hogy az SNI-s gyerekek fejlődjenek, de nagyon fontos a befogadás is. Sok olyan rendezvényünk van, amellyel tágítjuk az emberek szemléletét. A saját nevelési igényű gyermekek közé tartoznak az autizmussal élők, hallás-, látás- és mozgássérültek, illetve a kognitív képességekben sérült fiatalok” – magyarázta Nagy Eszter Mária, aki hozzátette, működésüket a támogatásokból és a pályázatokból befolyt pénzből tudják biztosítani.

Nagy Eszter Mária elmondta, folyamatosan tartanak workshopokat olyan előadóakkal, akik jártasak az SNI-témában. Rendszeresen kerül sor szülőképzésre, és immáron öt éve rendezik meg azt a tábort, amelyre komplett családokat hívnak meg.

A beszélgetést, amelyet Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland készített, az alábbi linken hallgathatják vissza:

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #jótékonyság | #sni |