Akció a gyermekekért

Jótékony baracknap lesz a Vásárcsarnoknál

Zombai-Kovács Ákos
2022.07.13. 10:03

Jótékonysági sárgabarackvásár és lekvárfőzés lesz pénteken a Vásárcsarnok előtti téren. Két zöldség-gyümölcs kereskedő gondolt egy nagyot, közösen 150 kilogramm sárgabarackot ajánlottak fel, amiből pénteken, helyben, frissen főzött lekvár készül majd.

Sárbarack, sárgabarack hátán, a győri Vásárcsarnokban is ez a gyümölcs most a sláger. Szebbnél szebb magyar barackok sorakoznak a standokon, a vásárlók pedig előszeretettel válogatnak az ízletes, hazai gyümölcsből. Pénteken is a sárgabarack kerül a középpontba, amikor jótékonysági vásárt és lekvárfőzést tartanak.

„Többféle célunk is van ezzel az akcióval, egyrészt szeretnénk megismertetni mindenkivel az ízletes magyar gyümölcsöt, illetve azt, hogyan készül belőle a lekvár, amit ezúttal meg is lehet majd kóstolni, ezért pedig egy jelképes összeget kérünk cserébe, amit a Lurkó Alapítványnak ajánlunk fel” – mondta Szakács Zsoltné Orsi.

Orsi mellé a Győr+ Televízió Híradójának állandó piaci szakértője, Markó Vendel is betársult. Közösen ajánlották fel a 150 kilónyi gyümölcsöt, amiből finom lekvárt főznek majd pénteken. „Jó lenne, ha sokan el tudnának jönni és meg tudnák kóstolni ezeket a finom, szép és egészséges gyümölcsöket és szeretnénk, ha sokan a barackból készült lekvárt is megízlelnék, amiből egy minimális összegért cserébe, haza is vihetnek” – fogalmazott Markó Vendel. „A piaci feelinget is szeretnénk népszerűsíteni, visszahozni a régi idők piacainak hangulatát, ide, ebbe a csodálatos csarnokba, ahova szerencsére egyre többen járnak vásárolni” – tette hozzá a jótékonysági akció egyik szervezője.

„Már tervezzük a következő akciót is, akkor majd látvány lecsófőzést vagy lecsófőző versenyt szeretnénk összehozni itt a csarnokban, amivel a finom magyar paprikát és paradicsomot népszerűsítenénk” – emelte ki Markó Vendel.

A jótékonysági baracknap pénteken 11-kor indul és egészen este 6-ig tart. Érdemes lesz kilátogatni és kóstolni a finomságból, közben pedig jó zenéket hallgatni a Győr+ Rádióban, melynek stábja délután 1 és 5 óra között a helyszínről, vagyis a Csarnok előtti térről jelentkezik élőben.