Jóakaratú emberek boltjára gyűjt a szeretetszolgálat

J. Kovács Andrea Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.08. 13:43

Ahogy a neve is mutatja, sok jószándékú ember segítségére van szükség ahhoz, hogy jövő év elejére megnyithasson a karitatív üzlet Győr belvárosában. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régióközpontjában.

Az eseményen többek között részt vett Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, Ambrus Zsolt és Herold Tamás, a projekt támogatói, Panker Mihály, a szeretetszolgálat ügyvezetője és Szalai Ferenc régióvezető.

Az ötletgazda, Szalai Ferenc elmondta: rendkívül fontos, hogy a máltaiak által foglalkoztatott, fogyatékossággal élő, valamint a pszichiátriai és szenvedélybetegek is megtalálják helyüket a védett munkahelyeken, fontosnak érezzék magukat és munkájukért fizetést kapjanak. A jóakaratúak boltjában az általuk készített termékeket lehet majd megvásárolni. Nemcsak a készítők, hanem az eladók is megváltozott munkaképességű, különböző fogyatékossággal élő emberek lesznek.

Az üzletet a karmelita templom mellett, a rendház oldalában szeretnék kialakítani egy jelenleg rossz műszaki állapotú, kihasználatlan épületrészben. Kívülről kevéssé látványos, de kényelmes, akadálymentes helyiséget álmodtak meg. Ezzel olyan szolgáltatást nyújtanak, mely az egyház karitatív jellegéhez is jól illeszkedik.

A mintegy hetven millió forintra becsült beruházás megvalósításához kérik a jóakaratú győriek támogatását. A magánszemélyek online adakozással, önkéntes munkával és imával segíthetnek, a cégek termékekkel, szolgáltatásokkal, pénzadománnyal. Számítanak a középiskolásokra és egyetemistákra is, akik részt vállalhatnak a kivitelezésben. A szakképzésben tanulók szakoktatóik vezetésével segítenek az építkezésben.

”Reményeink szerint a betérő vásárlókat is segíteni akarás és a jóakarat hozza majd közénk” – hangsúlyozta Szalai Ferenc.

További információ és adományozási lehetőség: https://adomanyozz.hu/gyujtes/joakarat

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt