Vásárcsarnok

Jó közepes évet zártak a csarnok kereskedői

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.01.16. 08:30

Szokás szerint hullámzó volt a forgalom, ennek ellenére jó közepes évet zártak a Vásárcsarnok kereskedői. Az árusok kiemelték, egyre többen ismerik fel, ha egy kicsit drágábban is lehet beszerezni a termékeket a piacon, akkor is megéri, mert biztosan finom, minőségi és többségében hazai árucikkek kerülnek a családok asztalára.

Hirdetés

A Vásárcsarnokban, 21. századi környezetben mozgalmasan telt az év, legalábbis erről számoltak be az általunk megkérdezett kereskedők. A hullámzó forgalom ellenére, jó közepes volt 2022. „Szokás szerint hullámzó volt a forgalmunk, a január és a február is gyenge volt, aztán tavasszal a primőrök felpörgették az állóvizet, nyáron a hazai gyümölcsök fogytak jól, az ősz ugyancsak a gyümölcsökről szólt, karácsony előtt pedig alig győztük a munkát, annyian voltak a csarnokban, remekül zártuk a 2022-es esztendőt– mondta Markó Vendel.

Egy másik kereskedő is elégedetten nyilatkozott az elmúlt évről. Ő azt mondta, egyre többen ismerik fel, hogy a piacon egy kicsit drágábban ugyan, mint a multikban, de biztosan, finom, minőségi és többségében hazai árucikket lehet beszerezni a családi asztalra. Mindig változatosan alakul a forgalmunk, nincs két egyforma nap, hét és hónap sem, a gyengébb évkezdet után a tavasz már jól alakult, a nyarat is végig dolgoztuk, ősszel sem panaszkodhattunk, a karácsonyi ünnepek előtt meg aztán hatalmas volt a pörgés, szinte mindenki, mindent az utolsó pillanatra hagyott” – fogalmazott Kissné Adrienn.

A folyamatos áremelkedések ellenére is jó évet zártak a kereskedők. A szokásos év eleji pangás után erős volt a tavasz és a nyár is, de a legnagyobb forgalmat karácsony előtt bonyolították a csarnokban. A multik is emeltek, nekünk is emelnünk kellett, hiszen minden drágább lett, de ennek ellenére azt tapasztaltuk, hogy nem volt komolyabb forgalomvisszaesés, a tudatos vásárlók hűségesek is, inkább kiadnak több pénzt, de ragaszkodnak a jól megszokott, magas minőséghez, ezt pedig itt a csarnokban kapják meg” – tették hozzá a kereskedők.

Az árusok az idei évet illetően is bizakodóak, már csak azért is, mert most, január első felében, a szokásoshoz képest nagyobb forgalommal nyitottak és azt mondják, ez csak növekedi fog a következő időszakban.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #győr-szol | #piac | #vásárcsarnok |