Hirdetés

Játékos KRESZ-oktatás a „Biztonság hetén” 

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.09.20. 13:57

Közel kétszáz általános iskolás és óvodás részvételével rendezték meg Győrben a KRESZ-FESZT-et kedden a Leier City Centerben. A program az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége együttműködésében jött létre.

Hirdetés

A rendezvényt a „Biztonság hete” programsorozat keretében tartották meg, azzal a céllal, hogy a legfiatalabbakkal is megismertessék a közlekedés alapvető szabályait. Az interaktív programok két helyszínen zajlottak. Az egyik a parkoló volt, ahol a gyerekek kerékpáros akadályokon kerekezhettek végig, a legkisebbek futóbiciklivel is teljesíthették az ügyességi pályát. Néhány méterrel odébb pedig azt tapasztalhatták meg a fiatalok, mit is jelent egy jármű holtterében tartózkodni. Ez is arra ösztönözheti őket a későbbiekben, legyenek körültekintőbbek a nagyobb járművek közelében.

Az eseményre az ikonikus Audi TT-jét is kivezényelte a rendőrség, melybe be is ülhettek a gyerekek. Vélhetően működnek az ilyen és ehhez hasonló interaktív kampányok, hiszen Rosta Roland, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési, baleset-megelőzési bizottságának titkára azt mondta, a statisztikák szerint minden évben egyre kevesebb gyermekeket érintő baleset történik.

Nem csak a parkolót, az épület egyik termét is berendezték. Itt különböző bemutatók, bűnmegelőzési programok kaptak szerepet. Az osztályok forgószínpad szerűen mehettek egyik helyszínről a másikra. Többek között kipróbálhatták a részegszemüveggel való közlekedést, ami azt mutatja be, mennyire korlátozódnak a látási viszonyok az alkoholfogyasztás révén. A gyerekek a kis rendőrségi robottal is találkozhattak és rengeteg játékos feladattal, hasznosan tölthették el a kedd délelőttjüket. 

Kapcsolódó témák: #Győr | #közlekedésbiztonság | #rendőrség |
Hirdetés