Ismét benépesült a Barátság Sportpark

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2022.09.24. 15:54

Szombaton több ezren vettek részt az Őszi Családi Sport- és Egészségnapon Barátság Sportparkban, amely helyet adott az Arrabona Futófesztiválnak is. A sportos programok közül minden generáció megtalálta a számára leginkább testhezálló mozgást.

A 600 méteres ovis futással vette kezdetét az Arrabona Futófesztivál. A legkisebbek után a nagyobbak is kipróbálhatták magukat, a 3 kilométeres távon. A futók mezőnyét Hajszán Gyula a városrész önkormányzati képviselője indította el.

Ez egy élményekkel teli csodálatos nap, a futóverseny mindkét távjára nagyon sokan neveztek. Természetesen a futás után nincs vége a programoknak. A Barátság Sportpark három pályáján különböző sportági és fitnesz bemutatókon vehetnek részt aktívan a mozogni vágyók. Jónéhány éven át mindig beleszaladtunk egy esősebb, hidegebb időbe, kicsit a covid is megtépázta ezt a rendezvényt. Most azonban tökéletes az időjárás. A mai nap folyamán egészen biztos, hogy 3-4000 ezer embert mozgatunk meg itt a Barátság Sportparkban. – beszélt a rendezvényről Hajszán Gyula.

A családokat 10 próba versennyel, a gyermekeket Lego sátorral, arcfestéssel, a felnőtteket dietetikus tanácsadással, vércukor- és koleszterinszint méréssel várták a szervezők. Népszerű volt a Rendőrség bringa jelölő programja is.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt