Hirdetés
Ménfőcsanak

Ismét a sportról és az egészségről szólt minden

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.09.10. 13:39

Már hetedik alkalommal szervezett sport-és egészségnapot dr. Laczkovits-Takács Tímea, önkormányzati képviselő Ménfőcsanak városrészben.

Hirdetés

Reggel 9 órakor már izzottak a pedálok a spinning bicikliken, a súlyemelést is ki lehetett próbálni, továbbá különböző egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehettek az érdeklődök teljesen ingyen. A Bezerédj kastélyban és udvarán minden a testi és lelki egészségről szólt.

dr. Laczkovits-Takács Tímea

„Az volt a motivációm évekkel ezelőtt a program indításakor, hogy a sport szeretetét megtanítsuk a legfiatalabbaknak. Ám ahogy a korábbi eseményeken, úgy most is minden korosztály számára szeretnénk valamit kínálni. Különleges a mai esemény, hiszen a helyi sportszolgáltatókat és szakembereket is felkértem, hogy vegyenek részt, mutatkozzanak be. Szerettem volna, hogy mindenki láthassa mennyi sportolási lehetőség van a városrészben, és azt is, hogy az itt élőknek nem kell messze menniük, ha sportolni vágynak.”– számolt be a Győr+ Médiának dr. Laczkovits Takács Tímea.

A legkisebbeket a színpad mellett ovi fitness várta, de volt arcfestés, csillámtetkó készítés és két légvár is. Továbbá a ménfőcsanaki bölcsődéből képességfejlesztő játékokat is hoztak a pedagógusok és sorversenyen is részt vehettek a kicsik, akiket a végén meg is ajándékoztak.

 „Készültünk még ételkóstolókkal, vannak egészséges saláták, sajtok és péksütemények is. A közösségünk összetartó erejét mutatja az is, hogy a csanaki iskola diákjai önkéntes munkával vesznek részt a sportnapon.” tájékoztatott a képviselő. 

A sportprogramok mellett teljesen ingyenes szűrővizsgálatokkal is várták az ide látogatókat. Ezek többsége olyan, amelyekre akár éveket is várni kell az orvosnál, itt azonban néhány perc várakozást követően mindenki sorra került. Volt hallás és csontsűrűség vizsgálat, vérnyomás, psa, vércukor-és koleszterinszint mérés. Ezekkel egybekötve pedig egészségügyi tanácsadás is. 

A képviselő azt mondta a korábbi egészségnap is nagyon népszerű volt, a mostani szombat délelőttön pedig az időjárás is kegyes volt, hiszen  kellemes őszi napsütésben sportolhattak a ménfőcsanakiak. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Németh Boglárka

Hirdetés