Ingyen vb-belépőket kapnak a rászoruló családok

Kárpát Zsolt Fotó: Krizsán Csaba
2023.05.26. 19:48

Fórumot tartottak a Gyirmóti Sporthotelben a Budapesti Atlétikai Világbajnokságról. A beszélgetés nem csak a kulisszatitkokról folyt. Németh Balázs az atlétikai VB lebonyolításáért felelős társaság vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy rászoruló gyerekeknek, családoknak szeretnének segíteni ingyen belépőjegyekkel.

Hatalmas volt az érdeklődés a Gyirmóti Sporthotelban, sokan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen lesz Magyarország legnagyobb sportrendezvénye, az augusztusi atlétikai világbajnokság. A részletekről Németh Balázs mesélt:

Örömmel járom az országot. Szeptember óta fogom össze azt a csapatot, amely megszervezi a világ harmadik legnagyobb sporteseményét és Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvényét. A mostani gyirmóti esemény leginkább egy közönségtalálkozóhoz hasonlít, válaszolok a sportszerető győriek kérdésekre. Jelenleg nagyjából 500-an dolgozunk a vb-n, de később közel 10 ezer ember munkáját kell összehangolni. Mindenkit szeretnék elcsábítani a Nemzeti Atlétikai Központban Augusztus 19-e és 27-e között. Remélem, hogy Győrből és a környékről minél többen jönnek!

Az atlétikai vb lebonyolításáért felelős társaság vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy rászoruló gyerekeknek, családoknak szeretnének segíteni ingyen belépőjegyekkel:

Lehetővé szeretnénk tenni fogyatékossággal élők, vagy nehéz körülmények között élők számára, hogy láthassák élőben ezt a csodát. Kara Ákos a térség országgyűlési képviselőjével is van egy megállapodásunk, hogy ezeket a jegyeket, amelyeket most hoztam, megkapják a nehéz helyzetben lévő emberek. Több, mint 40-en civil szervezettel vagyunk kapcsolatban csak ebben a programban, tehát országszerte több ezren jutnak majd ingyen belépőjegyekhez.” – tette hozzá Németh Balázs.

A péntek esti fórumot Kara Ákos szervezet meg, az országgyűlési képviselő szeretne a jövőben hasonló közérdekű és izgalmas beszélgetéseket meghirdetni. A politikus azt is vállalta, hogy a most felajánlott jegyek jó helyre kerüljenek.

Egyeztettem a Méhecske Alapítvánnyal, hogy azokat a családokat ahol kifejezetten halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek élnek, nem csak a jegyekkel segítjük, de az utaztatásukat is lebonyolítjuk és az ott tartózkodásukat is támogatjuk.” – tette hozzá Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó témák: #atlétikai világbajnokság | #Győr | #rászorulók |