EESZI

Idősotthonok: látogatás védettségi igazolvánnyal

Fotó: Pixabay
Kárpát Zsolt
2021.05.11. 17:29

Tavaly szeptember nyolcadika óta egészen április végéig a koronavírus járvány miatt zárva voltak az idősotthonok. Az EESZI bentlakásos intézményeiben élő szépkorúak most már újra személyesen találkozhatnak a hozzátartozóikkal. Azonban több olyan szabály van, amit mindenképpen be kell tartani a látogatóknak. Kötelező a védettségi igazolvány és fontos, hogy az hozzátartozók telefonon egyeztessék a látogatás időpontját.

Hosszú hónapokon át nem találkozhattak személyesen az idősotthonokban élők hozzátartozóikkal. Április végén végre feloldották a látogatási tilalmat.

„Mindenki várta már ezt a hírt, tehát mind a lakók, mind a hozzátartozók figyelték. Kértünk egy nagyon pici türelmet, hogy az intézmény ki tudja alakítani a biztonságos látogatás szabályait. Azt is megtettük, hogy plusz kollégákat szerveztünk az első hétvégére.” – mondta el a Győr+-nak Kányai Róbert, az EESZI igazgatója.

A hozzátartozók tehát újra látogathatják szeretteiket. A szabályok közül a két legfontosabb, hogy kötelező a védettségi igazolvány és szintén szükséges az időpont-egyeztetés.

„Egyeztetve a fenntartó önkormányzattal, olyan szabályok kialakításán dolgoztunk, amik a meglévő biztonsági intézkedéseket megerősítik és lehetővé teszik a személyes találkozásokat. Talán az egyik legfontosabb az, hogy csak bejelentkezéssel lehet látogatni intézményeinket. Telefonon időpontot kell egyeztetni, erre megvannak a kijelölt munkatársainak. Emellett a jogszabály kötelezővé tette a védettségi igazolványt” – emelte ki az igazgató.

Jó idő esetén megpróbálják szabad levegőn lebonyolítani a találkozásokat, de természetesen az ágyban fekvő szépkorúakat is meg lehet látogatni.

A hozott csomagoknál továbbra is előírás a 24 órás karantén, emiatt kérik a hozzátartozókat, hogy csak tartós termékeket hozzanak szeretteiknek.

Szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr | #idősek otthona | #koronavírus |