Idén újra háromnapos lesz a kiskúti majális

Győr+ Fotó: Győr+ Archív, Ács Tamás
2023.04.28. 13:35

A győri kiskúti május elseje egyidős a helyi állatkerttel, és hagyományosan máig a város legnagyobb tavaszünnepe. A szervezők idén visszatérnek a háromnapos rendezvénysorozathoz, és a programokkal a családoknak, azaz minden korosztálynak igyekeznek kedvében járni.

Az idei programsorozat április 29-én, egy úgynevezett „Zöld Nappal” kezdődik -mondta Tömböly Tamás, a Győr-Gyárvárosiak Baráti Köre elnöke, a rendezvény főszervezője. – A szombati nap a környezet-, illetve állatvédelem jegyében fog zajlani, azaz minden kutyást és állatbarátot szívesen látunk a kiskúti helyszínen. Ezen a napon gyűjtést is rendezünk a győri állat menhelyek számára, akiknek minden támogatásra nagy szükségük van.

Díszítsük fel saját májusfánkat

A főszervező megjegyezte, hogy a majális felvezető eseményeként a győri általános, illetve középiskolásokat hívták versenyre. Az általános iskolás diákok, illetve az osztályok a Győri Jégsport Központ melletti növendékfák kreatív, „zöld” feldíszítését kapták feladatul. Az osztályok májusfáit szakmai zsűri fogja értékelni, és a győztesek értékes nyereményekre számíthatnak. A középiskolások képzőművészeti alkotásokkal, zenével, verssel, tánccal fejezhetik ki, hogy nekik mit jelent ma a májusfa.

Utat az elektromos járgányoknak

-A majális második napja (április 30, vasárnap) egy úgynevezett elekrtomajális lesz – folytatta Tömböly Tamás. – A Magyar Elektromobilitás Egyesület szervezésében klasszikus elektromos jármű-tulajdonosok találkozó lesz, emellett helyet kapnak az autó- és motorkereskedések, töltőszolgáltatók, egyéb kiállítók is. Természetesen a helyszínen igyekszünk színes programokkal lekötni a család apraja-nagyját. Szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, játékos feladatokkal, street food gasztro-utcával és vidámparkkal színesítjük az eseményt.

Ami csak belefér

A háromnapos kavalkád természetesen bővelkedik koncertekben, színpadi produkciókban is. Íme néhány név a teljesség igénye nélkül. A gyerekek szórakoztatására fellép Némó és a Bohócok gyerekzenekar, az Alma Együttes, vagy Sík Frida, a felnőtt korosztály érdeklődésére tarthat számot az Irigy Hónaljmirigy koncertje, a Kvint Operett produkciója, vagy a fiatal veszprémi zenekar, az „Anyu, Ez Hangos” fellépése. Nagyszerű rockslágereket idéz meg a Triász Zenekar, fellép Nótár Mary is, esténként pedig DJ-k gondoskodnak a táncolható ritmusokról. A nagyszínpadon gyermek és felnőtt táncprodukciók színesítik az ünnepet.

-A sportbarátokról sem feledkeztünk meg, így idén lesz horgászverseny, kerékpár túrák, lovas programok, sétahajózás az Iparcsatornán, és gazdára talál a „Május 1 Amatőr Focikupa” vándorserlege is -tette hozzá a főszervező.

A főszervező megjegyezte, hogy a programok középpontjában a Xantus János Állatkert áll, amely az ünnep alkalmával bizonyára csúcsra járatva üzemel. A korábbi évek tapasztalatai szerint a programokat nem csupán győriek, illetve a megyében élők látogatják, de jelentős számban jelennek meg szlovák és osztrák vendégek is.

Útlezárások és ingyenes parkolás

-A rendezvények három napja alatt látogatóinknak, illetve a Győrben közlekedőknek számolniuk kell a Nagy Sándor József utca szakaszos lezárásával -mondta Tömböly Tamás. – Jó hír azonban az autósoknak, hogy az ETO Park nagy parkolója az intézmény vezetőinek jóvoltából május 1-ig ingyenesen vehető igénybe. Reméljük, az időjárás kegyeibe fogadja a rendezvényt, és idén is sokan kilátogatnak színes rendezvényeinkre. Mindenkit nagy szeretettel várunk!

A majális teljes programja elérhető a „Győr-Gyárvárosi majális” facebook oldalon.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #majális | #programok |