Idén is lehet pályázni az Audi iskola idegennyelvű szakképzésére

Győr+ | Fotó: Audi iskola Győr
2022.11.10. 13:17

Tizenöt diák kezdte meg a 2022/23-as tanévben az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben működő „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ elnevezésű kereskedelmi szakképzést.

Hirdetés

A német mintán alapuló duális szakképzést a 2017/18-as tanévben vezették be. Az Képzés túlnyomórészt német nyelven, két helyszínen zajlik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon a nemzetközi területen tevékenykedő partnervállalatok egyikénél történik.

A kétéves szakképzés végén a diákok kettős képesítést szereznek: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Német duális szakképzés külföldön“ elnevezésű tanusítványát vehetik át. A tanulóknak továbbá lehetőségük van letenni a Német Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgáját, illetve szerezhetnek ICDL- és SAP4school-tanusítványt is.

A jelenlegi tanévben 15 új tanuló – köztük egy németországi diák – kezdte meg a szakképzést az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben. A 13. és 14. évfolyamokon összesen 19 diák végzi az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ képzést.

A 2023/24-es tanévre vonatkozó pályázati időszak 2022. november 1-jén kezdődött és 2023. április 30-ig tart. Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben zajló képzés iránt érdeklődő diákok az intézmény honlapján található online-űrlap segítségével pályázhatnak a képzési helyekre.

További információ a képzésről és a jelentkezés folyamatáról az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr honlapján, illetve a közösségi médiaban található:
https://audischule.hu/hu/jelentkezes-folyamata
https://www.facebook.com/audihungariadsszakkepzes

Forrás: Audi iskola

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Audi | #Győr | #Oktatás |