Hirdetés

Húszéves a Lurkó Alapítvány

Ficsór Dávid
2022.05.22. 16:00

Két évtizeddel ezelőtt egy szőnyeg leterítésével indult, ma pedig már játszóházak, játszótér, rengeteg speciális eszköz és sok ezer gyermek mosolya fémjelzi a Lurkó Alapítvány munkáját.

Hirdetés

A szervezet alapítója, mozgatórugója Zajovicsné Vizer Bernadett saját érintettsége révén vitt be a győri kórházba egy játékbabát, egy kisautót és egy szőnyeget, szerette volna segíteni, támogatni a kórház gyermekosztályára került lurkókat.

Ekkor még nem gondolta, hogy így kinövi magát a kezdeményezés. „Anyaként, érintettként csak azt tudtam, hogy szükség van erre és jó lesz a gyermekeknek, ha mindennap jövök, és mellettük vagyok. Úgy érzem, nekem természetes, hogy bejövök ide és segítek a kicsiknek” – mondta az alapító elnök, aki hozzátette: az orvosok, nővérek gyógyítanak, ők pedig támogatják a gyerkőcöket lelkileg, és így alkotnak egy nagyon jó csapatot.

Hirdetés

Betti nem gondolkodik azon, meddig fogja még csinálni a Lurkó Alapítványt, de azt mondta, egy kislánnyal már megbeszélték, hogy százéves korában átveszi majd tőle a stafétát.

Az elmúlt húsz évben játszóházak, játszótér, elkülönítő kórterem fürdőszobával, szakpszichológiai és gyermekpulmonológiai rendelő, váró, recepciók, tinisarok is létesült a kórházban, ezek mellett támogatóinknak köszönhetően beszereztünk infúziós pumpát, speciá­lis mellényt a cisztás fibrózis kezeléséhez, ultrahangos inhalátort, gégészeti mikroszkópot, fiberoszkópot, vérgázgépet, verejték­analizátort, tesztet és eszközöket a koraszülöttek utógondozásához, hallás- és szemvizsgáló készüléket. Mindez közel 200 millió forintos értékben” – sorolta.

A huszadik születésnapra pedig egy igazán méltó ünnepet szerveznek, melyre már több mint 250-en jelentkeztek.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #Lurkó Alapítvány |
likeold
a fb oldalunkat