Kibővítették a likócsi hajléktalanszállót

Húsz férőhellyel bővült az éjjeli menedékhely

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2020.09.16. 19:15

Több mint 200 négyzetméteres, újonnan épült éjjeli menedékhellyel bővült Likócson a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat. A 136 millió forintos, önkormányzat által finanszírozott beruházásból négy ötfős szobát, étkezőhelyiséget és vizesblokkokat alakítottak ki.

A likócsi Avar utcai Hajléktalanokat Segítő Szolgálat férőhelyeinek bővítésére nyílik lehetőség azzal a most átadott éjjeli menedékhellyel, amely 20 fő befogadására alkalmas. A hajléktalanok átmeneti otthonában 150 főt tudnak elhelyezni, negyvenen laknak a hajléktalanok szociális otthonában, a rehabilitációs részlegen 50 nehéz sorsú ember él. A Szarvas utca nappali melegedőt hatvanan vehetik igénybe, az ottani népkonyhán 70 fő étkeztetését látják el. Az intézmény Lajta utcai telephelyén 12 férőhelyes lakhatást biztosítanak a hajléktalanná vált embereknek.

Fotó: Marcali Gábor

Dr. Dézsi Csaba András polgármester az átadáson kiemelte, az önkormányzat eddig is, és ezután is kiemelt figyelmet fordít a szociális területre, azon belül figyelemmel kíséri a hajléktalanná váltak életét. Fontosnak tartják, hogy minden Győrben élő, az életükben valamilyen törés miatt otthontalanná vált emberek ne maradjanak fedél nélkül.

A most átadott éjjeli menedékhely bővítésével további húsz főt tud fogadni Likócson a hajléktalanok átmeneti szállója. Méltó körülmények között, négy ötfős szobában tölthetik itt az éjszakát a rászorultak. A több mint 200 négyzetméteren étkezőhelyek, zuhanyzóval ellátott két vizesblokk, a személyes tárgyaknak tárolószekrények, külön értékmegőrzők is rendelkezésre állnak az ide érkezőknek. A beruházás 136 millió forintból valósult meg, az éjjeli menedékhely építése mellett egy újonnan vásárolt, kilencfős, mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas gépjármű is segíti a szolgálat munkatársainak munkáját.

Fotó: Marcali Gábor

Az átadáson részt vett dr. Pergel Elza a szociális területért felelős alpolgármester és Sütő Csaba a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat igazgatója is, aki elmondta, az új menedékhely átadása ünnepi pillanat, hiszen a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat fejlődését mutatja, amellett azt is, hogy az éjjeli pihenőhely, bár a város peremén van, de a menedékhelyre érkezők mégsem érezhetik magukat kitaszítottnak a társadalomból, méltó körülmények között találnak szállásra a konténertípusú épületben, amely kapcsolódik a már meglévő szállóépülethez.

Televíziós szerkesztő: Zombai- Kovács Ákos