Hétvégén Szentiván a macskák mekkája

Győr+
2023.09.30. 14:50

Idén is megrendezte nemzetközi macskakiállítását a Felis Hungarica, szombaton és vasárnap a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban mutatkozik be a nagyközönségnek több mint 300 macska, akik itthonról és a határon túlról is érkeztek.

„Évek óta visszajárunk már ezzel a macskás rendezvénnyel Győrbe, nyugodtan mondhatom, megszerettük a várost és szerintem a város is megszeretett bennünket” – mondta a Győr+ Médiának a kiállítás főszervezője.

„Már tavaly is Szentivánon rendeztük meg a programot, idén pedig visszatértünk, itt kényelmesen elférünk, könnyű megtalálni minket és megcsodálni a szebbnél-szebb macsekokat” – tette hozzá Pál László, a Felis Hungarica alelnöke. „Most a két nap során több mint 300 macska látható és akár simogatható is a kiállításon, a neves bírálók pedig 20 különböző fajtát értékelnek, különböző jegyek, tulajdonságok, jellemzők alapján” – fogalmazott a szakember.

„Azt tapasztaljuk, hogy Magyarországon egyre többen tartanak úgynevezett társállatot és a kutya mellett a macska a legnépszerűbb kedvenc, akit szívesen vesznek magukhoz a magányos emberek, de a családok is” – hangsúlyozta Pál László. ”Természetesen mi is örülünk a macskák népszerűségének, de nem szabad elfelejteni, hogy mi csak a felelős macskatartást értékeljük, arra pedig külön felhívjuk a figyelmet, hogy a macskákkal is nagyon sokat kell törődni és foglalkozni, ezt előbb mindenkinek mérlegelnie kell, hogy bírja-e az ezzel járó napi szintű pluszfeladatokat” – mondta a macskakiállítás főszervezője. „Nem szeretnénk, ha egyre több kidobott, kóbor vagy vadon élő macska lenne, célunk, hogy a cicusok valóban felelős és tudatos gazdik mellett tudjanak számukra teljes és boldog életet élni” – zárta szavait a Felis Hungarica alelnöke.

A nemzetközi macskakiállítás szombaton és vasárnap, délelőtt 11 és este 19 óra között várta a látogatókat a Molnár Vid Művelődési Központban, a Váci Mihály utca 3-as szám alatt.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos