Hétszáz gyerek a Generációk Háza nyári programjain

Fotó: Németh Boglárka
Ficsór Dávid
2022.08.03. 13:13

Túl a nyár a kétharmadán az utolsó táborát tartja a Generációk Háza ideiglenes otthonában a Herman Ottó utcában.

Az úgynevezett „szöcske tábor” elsősorban a mozgásról szól, sorversenyekkel és sok-sok játékkal teletűzdelve. Az augusztus 5-ig tartó program az utolsó tábor ezen a nyáron a Generációk Háza szervezésében. Az intézmény belvárosi épületét felújítják, ezért kicsit rövidebb volt az idei táborszezon, de így is tartalmas nyarat tudhatnak maguk mögött Kokas Éváék.

Az igazgató azt mondta, továbbra is azt érzik, hogy a szülőknek hatalmas segítséget jelentenek a szolgáltatásaik a 12 hetes vakáció idején. Összesen 700 gyerek vett részt a Generációk Háza nyári táborain. Elsőként a raklapos tábort rendezték meg, ami már a Generációk Háza névjegyévé vált. Kokas Éva úgy fogalmazott, ők is nagyon imádják ezt a négyturnusos tábort, annak ellenére, hogy elég „macerás” a szervezés és a lebonyolítás, ráadásul, mivel szabadtéri, ki vannak téve az időjárás viszontagságainak is.

A raklapos tábor után saját helyszíneken folytatódtak a programok. A napközis táborok rendszerint 9-16 óráig tartanak, de már fél nyolcra lehet menni és még 17 óráig vigyáznak a gyerekekre, igazodva a szülői igényekhez. Kokas Éva elmondta, már nagyon várják, hogy visszaköltözhessenek belvárosba, ami vélhetően szeptember-október tájékán meg is történhet.