Hirdetés
Gazdaság

Hétfőtől új vezérigazgatója lesz a Rábának

Fotó: raba.hu
Hajba Ferenc
2021.05.06. 20:51

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding igazgatóságának elnökét nevezték ki a vállalat vezérigazgatójának.

Hirdetés

Az új vezérigazgatótól a Rába hatékonyságának és eredményességének növelését várják. E mellett a kutatás-fejlesztés erősítését is remélik a szakembertől. Hetzmann Béla 2000 decembere óta volt a Rába Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Az állami tulajdonú Rába vezérigazgatója, egyben a Rába Futómű Kft. vezetője Pintér István volt. Ezt a két funkciót most szétválasztották. Pintér István a vezérigazgató-váltással egyidejűleg a Futómű Kft.-ben betöltött ügyvezetői funkciójáról is lemondott.

A Győr számára egyik leginkább meghatározó, nagy múltú vállalat korábbi működése alapozta meg városunknak a rendszerváltás környékén fölerősödő autóipari, műszaki fejlődését. Az általa megteremtett munkakultúra volt az egyik vonzereje Győrnek az idetelepedő világcégek számára.

A vállalatnak az utóbbi években nem kedveztek a világpiaci folyamatok és nem könnyen találta meg saját szerepét. A rendszerváltás után magánkézbe került, majd ismét az állam lett a tulajdonosa.

Jelenlegi portfólióját három önálló üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész, és a jármű üzletág.

A Rába most tőzsdei cég. Papírjuk a csütörtöki kereskedést 1305 forinton zárta. Korábban Győr városának is jelentős Rába részvényállománya volt, ezt azonban már régebben eladták.

A Győr+ Média nemrég már beszámolt róla, hogy a társaság legutóbbi közgyűlésén döntött a Káptalandombon található Konferencia Központ eladásáról is. Ennek az épületnek régóta keresik a piacképes funkcióját, de mindeddig nem sikerült megtalálni. Arról egyelőre nem tudtunk információt szerezni, hogy vannak-e vevőjelöltek a rendkívül értékes területen található központra, s ha igen, mi a tervük vele.

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #gazdaság |
Hirdetés