Hét év fegyház vár a testvérét hasba szúró férfire

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.09.21. 11:35

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, aki egy üvegdarabbal hasba szúrta a testvérét.

A jogerős ítélet szerint a vádlott és a sértett testvérek, munkásszállón éltek. 2020. október 13-án közösen italoztak, melynek során összevesztek, verekedni kezdtek. Lakótársaik szétválasztották, külön szobába vitték őket, a vádlottól egy bicskát is elvettek. A sértett azonban a testvére után ment, folytatták a verekedést, közben egy borosüveget eltörtek. A vádlott felvette a földről a törött üveg nyakát, s azzal közepes erővel megszúrta a testvére hasát. A lakótársak észlelték a történteket, értesítették a mentőket, akik a sérültet kórházba szállították. A sértett a szúrás következtében közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett, orvosi beavatkozás nélkül meghalt volna.

A Győri Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, 7 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője fellebbezést jelentettek be.

A másodfokú bíróság ma kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértve, a férfi büntetését helybenhagyta.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Győr | #ügyészség |