Hirdetés
Virágos város

Helyükre kerülnek a virágoszlopok és a ládák

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.05.10. 12:08

Megkezdte a mobil növénydekorációs elemek kiszállítását a belvárosi sétálóutcákba és terekre a Győr-Szol. A virágoszlopokat és ládákat olyan helyszínekre telepítik, ahol virágágyások kialakítására nincs lehetőség. Az első elemek kihelyezésénél Radnóti Ákos, a városüzemeltetést is felügyelő alpolgármester ellenőrizte a munkálatokat.

Hirdetés

Idén 50 darab virágoszlopot telepítenek a belvárosban, ezek a Győr-Szol saját fejlesztései.

Az oszlopokban lévő termőtalajba még márciusban kerültek a kis palánták, a szolgáltató üvegházában az elmúlt hónapokban gondos kezek ápolták, öntözték és nevelték őket. Az 50 virágoszlopba mintegy 5600 palántát ültettek el.

Hirdetés

A fajok kiválasztásánál a magyar fajokat részesítettük előnyben és arra is odafigyeltünk, a szárazságot, az erős napsugárzást és a városi levegőt jól tűrő fajták kerüljenek a virágoszlopokba és a ládákba”mondta Nagy Csaba, a Győr-Szol városüzemeltetési üzletágvezetője.

„Fontos, hogy a belváros is szép, színes és zöld legyen, ahova viszont nem tudunk virágágyásokat kialakítani, ott mobil növénydekorációkat helyezünk ki idén is” fogalmazott Radnóti Ákos.

„Szerdán elindul a szolgáltató egynyári virág kiültetési akciója is, ráadásul még néhány napig a lakosság is igényelhet az önkormányzattól növényeket, fejenként legfeljebb 20 cserépnyit” – tette hozzá az alpolgármester. A 750-es jubileumi év kapcsán meglepetéssel is készülünk a virágültetésben, erről később fogunk beszámolni a győrieknek” – fogalmazott Radnóti Ákos.

likeold
a fb oldalunkat